Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Przeniesienie strony z jednego hostingu na drugi
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
kamil2227
Witam przenoszę znajomemu strone z jednego hostingu na drugi,jest ona robiona przez zewnetrzną osobę na autorskim sktypcie cms.

Przekopiowałem pliki ,utworzyłem nową baze danych i importowałem tam wszystko co było w poprzedniej i nadal nie działa . Znalazłem plik konfiguracyjny _cms/_________phpMyAdmin/config.inc.php

i teraz co mam zmienić jeśli przerzucam na inny hosting baze

/* Server: localhost [1] */
$i++;
$cfg['Servers'][$i]['verbose'] = 'localhost';
$cfg['Servers'][$i]['host'] = 'dbm6.st.interia.pl';
$cfg['Servers'][$i]['port'] = '';
$cfg['Servers'][$i]['socket'] = '';
$cfg['Servers'][$i]['connect_type'] = 'tcp';
$cfg['Servers'][$i]['extension'] = 'mysqli';
$cfg['Servers'][$i]['auth_type'] = 'config';
$cfg['Servers'][$i]['user'] = 'virt101978_2371';
$cfg['Servers'][$i]['password'] = '9VauKWx73yKT';
$cfg['Servers'][$i]['AllowNoPassword'] = true;

a a to są dane do bazy którą utworzyłem i zaimportowałem pliki z bazy witryny zmieniłem już pole user,hasło ustawiłem to samo ale mam wątpliwości co do hosta bo wczesniej było ustawione coś na interii i gdzie dodać nazwe bazy danych .

Baza danych: virt101978_marko
Host: localhost
Nazwa użytkownika: virt101978_2371
Hasło: 9VauKWx73yKT
damian.1923
o ile dobrze rozumiem, zmieniłeś tylko dane w pliku konf. PHPMyAdmin-a który tam stał dodatkowo, a nie samego CMS-a.
danych typu nazwa serwera i nazwa bazy danych poszukaj u swojego nowego providera w panelu po zalogowaniu.
Pyton_000
To co próbujesz zmienić to dane konfiguracyjne phpMyAdmin (to ichszy plik) a Ty musisz znaleźć plik konfiguracyjny z CMS.
Szukaj coś na zasadzie config.php, db.php w katalogach np. app/ config/
Wróżkami nie jesteśmy, nie wiemy co przenosisz i jaką ma to strukturę katalogów.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.