Witam!
Pare miesięcy temu uczyłem się php i zrobiłem sobie taką grę "kółko i krzyżyk" (kod: http://wklej.org/id/1657930/ )
Teraz po przerwie wracam i szczerze to wszystkiego zapomniałem. Mógłby ktoś dać jakieś wskazówki jak zrobić takie coś żeby można było grać w tą grę w dwie osoby (online, dwa róźne komputery, a nie przy jedynym)? Nie chcę gotowego rozwiązania tylko taki jakby przepis, a ja sobie przy pomocy internetu go wykonam. Ogólnie to chciałbym żeby to wyglądało tak:
-przy wejściu na stronę trzeba podać swój nick (który potem będzie wyświetalny że np: X vs Y - nad oknem z grą) i dopiero wtedy przystepuje się do gry lub oczekiwania na kogoś.
-jeśli na danej stronie jest tylko 1 osoba to wyskakuje napis "oczekiwanie na przeciwnika", jeśli wejdzie na strone druga osoba to automatycznie łączy te dwie i analogicznie dalej 3 czeka na czwarta, piąta czeka na 6 itp.
-jeśli w ciągu minuty ktoś nie wykona ruchu to przegrywa walkowerem
Chyba tyle...
No i jeszcze jakoś bardziej mógłby ktoś rozpisać/opowiedzieć jak zrobić takie odświeżanie jakby że przeciwnik zobaczy gdy wykonujemy ruch i odwrotnie (no i wiadomo, że kolejki, nie można wykonać ruchu dopóki przeciwnik nie wykona).
Pozdrawiam, Wilkku