Witam. Ostatnio zacząłem pracować na systemie kontroli wersji GIT i napotkałem problem. Tworzę projekt, dodaję, edytuję pliki, dodaję do commitowania ( git add plik.txt ) , commituje i w git status jest wszystko okey - czyli zakomitowane. Bez problemu również wgrywam na github`a poleceniem git clone. Wszystko jest okey, dopóki gdy nie potrzebuję wgrać już pliki na serwer - oczywiście mogę pobrać aktualną wersję z repozytorium na dysk, spakować zipem i podmienić na serwerze jakimś klientem ftp tradycyjnym. Jednak nie po to chyba powstał git, żeby ostatecznie z repozytorium wgrywać ręcznie pliki ;-) Jako, że nie mam dostępu do ssh czytałem o git-ftp. Jednak poradników dla userów windowsa ( nie dziwię się ;p ) jest dosyć mało, z czasem przerzucę się na coś z rodziny linux, ale do nauki - nie wszytsko na raz

Dlatego działam na windows. Do rzeczy. Próbuję z instrukcją
http://git-ftp.github.io/git-ftp/Pobieram pliki i jak tego użyć? Kopiuję plik git-ftp do katalogu swojego repozytorium, klikam prawym, w git bash wpisuje coś typu git-ftp git ftp -u ftpuser -P
ftp://host.serwer.pl i dostaję fatal error - action uknown.. Może ktoś coś pomoże?
Rozwiązane:
Metoda gumowej kaczuszki pomogła, z tymże kaczuką było forum

Dla ciekawych powiem, że należało ustawić zmienne ( opisane w pliku git-ftp:180 , a dokładniej host, user i hasło ), następnie git ftp init ( wcześniej musi być coś skomitowane ) i git ftp push i ładnie pięknie działa

wolno to wolno ( bo to ftp a nie ssh ) ale zawsze coś

Pozdrawiam