Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [VirtualBox][inne]Czy aby użyć systemu operacyjnego w VirtualBox muszę go pierw zainstalować na maszynie wirtualnej?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
twojastara
Jeśli wykładowca polecił mi wykonać maszyne wirtualną z pewnym zadaniem na VirtualBox z Windows7 to oznacza, że mam na VB zainstalować najpierw Win7 czy VirtualBox już oferuje ten ssytem w sobie?

ps. jeśli odpowiedź na to pytanie to TAK, to czy jest jakiś sposób bym znalazł w sieci VirtualBoxa z gotowym do użycia Windows7?
pasman
Cytat(twojastara @ 5.06.2015, 00:27:23 ) *
Jeśli wykładowca polecił mi wykonać maszyne wirtualną z pewnym zadaniem na VirtualBox z Windows7 to oznacza, że mam na VB zainstalować najpierw Win7 czy VirtualBox już oferuje ten ssytem w sobie?

zacznijmy od tego że win7 jest produktem komercyjnym.
masz licencję ?
rad11
Raczej z tego co pamietam to musisz zainstalowac system na virtual boxie.
Xelah
http://dev.modern.ie/tools/vms/
cahir1987
Najpierw vb potem system z płyty bądź obrazu smile.gif
twojastara
a o co chodzi człowiekowi który mówi:

"Może Pan mi przygotować maszynę wirtualną na VirtualBox z Windows 7 Professional i zainstalowanym prototypem. Wtedy skopiuję na dysk zewnętrzny i sam to obejrzę i zbadam."

Czy tu chodzi o to bym na VirtualBoxie:
1) zainstalował na nowej maszynie windows7
2) zainstalował w nim prototyp
3) eksportował urządzenie 'export appliance'. Czego wynikiem jest plik .ova w moim wypadku 5GB

?

Bo okazuje się, że nie o to chodzi człowiekowi. O co może jeszcze chodzić?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.