Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Pomoc przy prostym formularzu.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Daxx
Witam, dawno temu napisałem bardzo prowizoryczny, ale prosty i działający formularz, jednak to było ok 3 lat temu, od tamtej pory moja przygoda z php się skończyła, i niestety wszystkie pliki z czasem przepadły sad.gif
Ale nadszedł czas że formularz znowu jest potrzebny, ale potrzebuje pomocy przy napisaniu go, dawniej wyglądało to tak:

-W polu tekstowym wklejałem link typu:
http://www83.zippyshare.com/v/Mh4IHiNr/file.html

-Po wysłaniu link był zapisany jako zmienna

-Następnie był dzielony tak że zostawały dwie zmienne:
83 oraz Mh4IHiNr

-Potem zmienne były wysyłane do gotowego "wzoru"
  1. <script type="text/javascript">
  2. var zippywww="83";
  3. var zippyfile="Mh4IHiNr";
  4. var zippytext="#000000";
  5. var zippyback="#e8e8e8";
  6. var zippyplay="#ff6600";
  7. var zippywidth=850;
  8. var zippyauto=false;
  9. var zippyvol=80;
  10. var zippywave = "#000000";
  11. var zippyborder = "#cccccc";
  12. </script>
  13. <script type="text/javascript" src="http://api.zippyshare.com/api/embed_new.js"></script>

(zippywww=" tutaj pierwsza zmienna czyli 83 ";)( zippyfile=" druga zmienna)

-na końcu wynik który automatycznie kopiowany był do schowka

Kod niby banalny ale po tak długiej przerwie ciężko mi go odtworzyć z pamięci tongue.gif Poza tym z zawodu jestem tylko teleinformatykiem ;pp

Prosił bym by ktoś mnie nakierował jakich funkcji użyć do poszczególnych czynności, nie oczekuje gotowego kodu.

Z góry dziękuje i pozdrawiam wink.gif
Kshyhoo
Może odwiedź swój wątek sprzed lat smile.gif
Daxx
Tamten miniskrypt który w tedy pisałem ładował mi zawartość strony do zmiennej, ale jeszcze w tedy nie wiedziałem jak wyodrębnić potrzebne mi dane i stąd tamten temat...
patwoj98
Jak możesz to użyj tego co admini nam dają i wstaw Twój kod porządnie w znaczniki kodu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.