Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Szukam VPS - wiele instancji, jeden panel
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
Pyton_000
Siema.

Szukam jakiejś usługi czy coś gdzie będzie można postawić wiele instancji VPS.
Tłumaczę o co chodzi.

Chciałbym w ramach jednego konta mieć możliwość tworzenia wielu instancji serwerów VPS.
Czyli wchodzę sobie do panelu, konfiguruję instancję i jej parametry i odpalam. Dobrze żeby płatność była realizowana pre lub postpaid za wykorzystany czas instancji.

Taki +/- mechanizm ma tiktalik.com.

Głównie poza tymi instancjami interesuje mnie cena. Chciałbym aby była możliwie niska. Nie oczekuję wielkich parametrów podstawowych (wg. doboru zasobów).

Ktoś coś może?
Xelah
Pierwsze dwa z brzegu:

https://www.citycloud.com/
https://www.digitalocean.com/

Pytanie do czego dokładnie Ci to jest potrzebne. No i może być problem z dowolnie konfigurowalnym VPS-em. My coś takiego mamy w firmie, ale za za samo postawienie instancji życzą sobie kilkaset euro :) Ale za to możmy ją potem skalować live wedle uznania i płacimy tylko za zasoby (ile to już nie wiem, nigdy mnie to nie interesowało).

Używamy jeszcze czegoś takiego:
http://www.nimbix.net/

Ale tam nie masz praktycznie żadnych możliwości konfiguracji (przynajmniej nie dla RealityServer). Wybierasz konfigurację i w około 30 sekund dostajesz nie VPS tylko "bare metal" (łącznie z automatycznie konfigurowanymi master-slave wedle uznania), za który płacisz ma każdą minutę. Mają serwery pod różne zastosowania. Może tam znajdziesz coś dla siebie. Przy czym to się raczej nadaje jak potrzebujesz ogromnych mocy obliczeniowych i jesteś skłonny wydawać od 40 euro-centów za godzinę.
redeemer
Może http://www.serwery.pl/cloud/ i ogólnie openstack.

Edit: No i amazon.
Pyton_000
Propozycje ciekawe, ale dość mocno zależy mi na cenie. Amazony itp. są ok, ale cena też jest niezła.

Cenowo to najlepiej jak najmniej.
Do czego? Potrzebuję mieć xxx takich instancji. Dla różnych klientów. Instancja per klient lub oddzielne usługi na instacjach.

Tiktalik wydaje mi się sensowny ale coś tam ostatnio jakieś pady zaliczyli i nie wiem czy można im zaufać na tyle żeby zaraz się nie przenosić gdzieś dalej.
Xelah
Ja niestety tańszych już nie znam. Skoro priorytetem jest cena, to nie pozostaje Ci nic innego tylko brać Tiktalik. Inne jak widać są co najmniej kilka razy droższe.
I raczej taniej już nie znajdziesz... Za darmo nikt nie rozdaje mocy obliczeniowych wink.gif
Pyton_000
Ja to wiem biggrin.gif
A chodzi o cenę bo to ma być rozwiązanie budżetowe. Stawianie instancji z obrazu / skryptu i działa.
marynat
Tanie i dobre servery mają w corevps (https://corevps.pl/) Sam od jakiegoś czasu korzystam u nich ze średniej opcji i jak na razie nie ma żadnych problemów. Więc jak szukasz czegoś niezłego w dobrej cenie to możesz spróbować u nich smile.gif
ohm
Cytat(marynat @ 25.07.2016, 22:43:45 ) *
Tanie i dobre servery mają w corevps (https://corevps.pl/) Sam od jakiegoś czasu korzystam u nich ze średniej opcji i jak na razie nie ma żadnych problemów. Więc jak szukasz czegoś niezłego w dobrej cenie to możesz spróbować u nich smile.gif

Tak tak, wiemy, wspaniałe i w ogóle 60gr za wpis wink.gif

Co do VPSów, baremetal, to może scaleway? smile.gif
marynat
Cytat(ohm @ 26.07.2016, 00:18:02 ) *
Tak tak, wiemy, wspaniałe i w ogóle 60gr za wpis wink.gif

Nie bardzo rozumiem co miało znaczyć to 60gr za wpis... Wpis gdzie niby? ;d
vokiel
Z tańszych jest np webh.pl, linuxpl.com
mlawnik
@vokiel #odkopdlareklamy
vokiel
@mlawnik że co?
mlawnik
Post @Pyton_000

Cytat
Ja to wiem biggrin.gif
A chodzi o cenę bo to ma być rozwiązanie budżetowe. Stawianie instancji z obrazu / skryptu i działa.

Napisano 19.06.2015, 08:57:48

Post @marynat (Pierwszy na forum)

Cytat
Tanie i dobre servery mają w [CIACH] ([CIACH]) Sam od jakiegoś czasu korzystam u nich ze średniej opcji i jak na razie nie ma żadnych problemów. Więc jak szukasz czegoś niezłego w dobrej cenie to możesz spróbować u nich smile.gif

Napisano 25.07.2016, 23:43:45

Rok później, na nowym koncie. Założył konto do reklamowania firmy i odkopał stary temat, bo mu za to płacą.
Pyton_000
W tym przypadku nie ma znaczenia ile miał post. Rynek się zmienia więc mogły się pojawić nowe oferty.
mlawnik
Rynek ciągle się zmienia, ale po roku braku odpowiedzi w temacie można założyć że albo nastąpił zakup albo do niego nie doszło...
Pyton_000
Nie myśl tyle wink.gif
vokiel
Cytat(mlawnik @ 26.07.2016, 10:33:42 ) *
@vokiel #odkopdlareklamy

@mlawnik chyba pomyliłeś adresata, bo to @marynat odkopał
marynat
Odkopal nie odkopal oferta wedlug mnie bardzo ciekawa i warta glebszego przyjrzenia sie smile.gif
ohm
Cytat(marynat @ 28.07.2016, 22:26:37 ) *
Odkopal nie odkopal oferta wedlug mnie bardzo ciekawa i warta glebszego przyjrzenia sie smile.gif

lol, toś dowalił biggrin.gif Nie dość że odkopałeś ten temat, to jeszcze sugerujesz zapoznanie się z ofertą którą reklamujesz na kilku innych forach

marynat
Cytat(ohm @ 28.07.2016, 23:54:02 ) *
lol, toś dowalił biggrin.gif Nie dość że odkopałeś ten temat, to jeszcze sugerujesz zapoznanie się z ofertą którą reklamujesz na kilku innych forach

Wyjaśnij mi czemu tak bardzi Cie kłuje, że pisze o czymś co uważam za dobre? Skoro coś jest dobre to chyba warto się tym podzielić z innymi. Przynajmniej ja tak uważam... Ostatnio panuje jakaś strasznie dziwna filozofia, że nie można o niczym napisać dobrego slowa bo od razu chcą człowieka za wiadomo co powiesić. Będziesz kiedyś szukał VPS to może skorzystasz a jak nie to ktoś inny. Po co taka nagonka od razu to że masz 300 postów więcej nie znaczy, że jesteś lepszym użytkownikiem ode mnie smile.gif, no chyba że tak, to przepraszam smile.gif
mlawnik
Pyton_000
Koledzy, skoro już o ofertach rozmawiamy to przed zaspamowaniem ofertą wpadałoby zapoznać się z oczekiwaniami które napoisałem w 1 poście wink.gif

EOT
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.