Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][HTML][inne][GET / POST] Ilość zmiennych
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
madpl
Witam.

Mam pytanie, załóżmy że wysyłam do serwera POST'a:
Kod
POST /config/cfg.htm HTTP/1.1

W danych metody posiadam:
Kod
a=1&b=2&c=3&d=4&e=5

Pytanie do was moi drodzy, czy istnieje możliwość, aby zaktualizować tylko zmienną np. d oraz e , natomiast reszte zostawić taka jak była wcześniej ?
Będę wdzięczny za wszelkie rady, dodam, że problem musi zostać rozwiązany po stronie klienta.

ps. z góry przepraszam, jeżeli zły dział.
nospor
po stronie klienta czyli co masz na mysli? Przegladarke?
madpl
Nie koniecznie przeglądarke, mam kontrole nad całą metodą POST, mogę ją budować dowolnie jak tylko będzie to potrzebne.
Dostęp mam z kodu ( cpp ).

Dzięki za odpowiedzi!
nospor
No to skoro masz dostep do POST to jaki problem zmienic?
madpl
Chyba nie zrozumiałeś o co mi chodzi, może wytłumacze jeszcze raz.
Chodzi mi o to, aby w metodzie POST można było aktualizować tylko wybrane zmienne( np. te które tylko były zmodyfikowane ), a nie całą konfiguracje, przykład:

Zamiast:
Kod
a=1&b=2&c=3&d=4&e=5

to:
Kod
d=4&e=5

Póki co, efekt jest taki, żę aktualizowane są te 2 zmienne, reszta jest jakby restartowana, natomiast ja chce, aby zmienne, które nie zostały wypisane w metodzie, były nie zmienione( nadal posiadały aktualną konfigurację)

Dzięki za odpowiedzi!
Pyton_000
Jak to @nospor mawia

"Piłeś? Nie postuj".

Wysyłasz POST na jakiś serwer i chcesz aby na tym serwerze zmieniały się tylko te zmienne które wyślesz? No to musisz zmodyfikować serwer do takiego zachowania.
madpl
No i tyle wystarczy wink.gif
nospor
@Pyton jestes genialny biggrin.gif A jeszcz rano nie wiedziales o co chodzi wink.gif

@madpl pod postem jest guzik POMOGL. Uzywaj go od czasu do czasu a juz szczegolnie gdy problem rozwiązany... Uzylem go za Ciebie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.