Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: formularz - element podobny w działaniu do jFrame w Javie
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
mic132
Hej. Właśnie tworzę formularz, który ma za zadanie wyświetlić informacje z bazy danych, i w odpowiednich polach wpisać wartości z wybranego wiersza. Chciałbym, aby wyglądało to podobnie do tego typu formularzy w Javie: przykład . O ile znalazłem już pola tekstowe, radio buttony itp., o tyle nie mogę znaleźć odpowiednika jTable, czyli tabeli, która będzie wyświetlać określoną ilość wierszy, a gdy zabraknie miejsca, to będzie można po prostu przewinąć bocznym paskiem w dół. Czy jest więc może taki odpowiednik w html/css/php?
Comandeer
To już raczej trza szukać w js pod hasłem "data table" lub podobnym
freemp3
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale czy przypadkiem nie chodzi Ci o coś takiego jak JScrollPane?
mic132
Tak, coś w tym stylu. Tylko czy jest możliwość zrobienia czegoś takiego w css/php/html, czy tylko w js?
markuz
http://jsfiddle.net/cpwkwd1d/ - coś takiego?
mic132
Tak, przy czym dane będą czytane z bazy danych, i w zależności od tego, czy wcześniej wybraliśmy element a, b ,czy c, tak zawartość tabeli będzie się różnić.
Czy zatem wystarczy tylko zmienić w css tabeli na
  1. border: 1px solid #000;
  2. max-height: 200px;
  3. overflow-x: hidden;
?
NickOver
Zawartość tabeli nie ma żadnego znaczenia. Zobacz sobie dataTable. Bardzo przydatna biblioteka, dodatkowo zagłębiając się trochę bardziej w ich stronę niż wyszukanie przycisku download znajdziesz ifo jak coś takiego zrobić.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.