Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne]30 zapytań do bazy
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kubax33
Korzystam z hostingu OVH mają tam w większości swoich ofert limit 30 zapytań do bazy i zawsze mnie zastanawiało to jaką ilość użytkowników postawiony serwis na takim serwerze obsłuży. Wiadomo wiąże się to z kodem strony, ale czy idzie to orientacyjnie wyliczyć? Co to dokładnie oznacza np. przy jednym zapytaniu do bazy?
markuz
Ilość jednoczesnych połączeń do bazy != zapytań do bazy
1 połączenie = X zapytań

@Down
W takim razie sorry za wprowadzenie w błąd - zdarza się wink.gif
Damonsson
30 w tym samym czasie, to jest klucz, a zapytanie trwa kilka milisekund, więc musiałbyś mieć bo ja wiem ze 300 użytkowników online i sporego pecha, żeby zdarzyło się, że zabraknie wolnych slotów. Bo raczej nie będziesz miał więcej niż 1 zapytania na połączenie, więc to założenie "Ilość jednoczesnych połączeń do bazy != zapytań do bazy" dużo Ci tak naprawdę nie zmienia i nie wnosi.

@Up
To nie wprowadzenie w błąd, to też jest pomocna informacja, jednak problem z przekroczeniem limitu praktycznie zawsze wystąpi tylko z powodu nałożenia się w tym samym czasie 30 zapytań do bazy danych.
thek
@Damonsson: ludzie bywają inteligentni inaczej wink.gif Już widziałem serwisy, które radośnie używały zamiast connect() funkcji pconnect() wink.gif W takiej sytuacji potrafiło być wesoło biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.