piszę projekt w CI, mam formularz w którym przekazuję np. chorobę do kontrolera, następnie przekazuje do modelu w celu sprawdzenia czy istnieje w bazie, jeśli istnieje powinno mi wyświetlić dane z innej kolumny odpowiedniej dla danej choroby.
Męczę się już z tym dłuższy czas i nadal mam takie błędy
Warning: include(C:\wamp\www\codeigniter\application\views\errors\html\error_php.php): failed to open stream: No such file or directory in C:\wamp\www\codeigniter\system\core\Exceptions.php on line 269
, gdyby ktoś mógł sprawdzić co może być źle byłbym wdzięczny.
formularz:
<?php ?>
diagnosis.php - kontroler
function search() { $terms = $this->input->post('search_sickness'); $this->load->model('symptoms_model'); $result = $this->symptoms_model->search_symptoms($terms); $data['sympcause'] = $result; $this->load->view('wynik', $data); }
symptoms_model.php - model
function search_symptoms($terms) { $terms = $this->db->escape($terms); $sql = "select location from symptoms where name=".$terms; $wynik_wyszukiwania = $this->db->query($sql); $wynik=$wynik_wyszukiwania->result(); return $wynik; }
wynik.php - wynik wyszukiwania
Pozdrawiam i z góry dziękuje.
Czy mógłby ktoś mi z tym pomóc bo strasznie mi zależy na znalezieniu błędu, albo podać jakiś dobry przykład.
Problem już rozwiązany, należało w widoku wynikowym zminić kod na:
<?php foreach ($results as $row) { }?>