mam taki kod:
class Pokayokes_model extends CI_Model { public function get( $name = false, $number = false ) $this->db->select('*'); $this->db->from('poke_yoke p'); $this->db->join('rysunek r', 'r.nazwa_rys=p.nazwa_rys', 'left'); $this->db->where('r.nazwa_rys',$name); $query = $this->db->get(); foreach ($query->result_array() as $row) { $start = 7; $end = 7 + $number; for ($i = $start; $i < $end; $i++) { $j = $i - 6; } $qResults[] = $res1.','.$res2.','.$res3; } return $qResults; }
ale mi nie działa więc chciałabym go przerobić na coś takiego:
public function get( $name = false, $number = false ) { if ($name == false ) { $q = $this->db->get('poke_yoke'); $q = $q->result(); } else { $this->db->select('*'); $this->db->from('poke_yoke p'); $this->db->join('rysunek r', 'r.nazwa_rys=p.nazwa_rys', 'left'); $this->db->where('r.nazwa_rys',$name); $query = $this->db->get(); foreach ($query->result() as $row) { $row->nazwa_art; $row->kolory_art; $start = 7; $end = 7 + $number; for ($i = $start; $i < $end; $i++) { $j = $i - 6; $row->py_.$j; // ale to nie działa, wyskakują błędy } } return $row; } }
Chciałabym aby po zastosowaniu tej funkcji dane wyświetlały się tak:
(dane mojej bazy)
[ {"nazwa_art":"11_13_1532","kolory_art":"C,M,Y,K","py_1":"Y","py_2":"Y","py_3":"M","py_4":"M","py_5":"M","py_6":"M"}, {"nazwa_art":"11_13_1512","kolory_art":"C,M,Y,K","py_1":"Y","py_2":"Y","py_3":"M","py_4":"M","py_5":"x","py_6":"x"} ]
bo potrzebuje te dane mieć w formacie json, aby móc później przesłać do Angulara.
Ma ktokolwiek pomysł jak to rozwiązać?

Z góry dziękuje za pomoc