nikestylex7
28.09.2015, 16:43:20
Witam forumowiczów. Posiadam mały dylemat, ponieważ mam bazę wypełnioną opiniami na temat aut różnego rodzaju. Chciałbym aby po wejściu w konkretny model auta wyświetlało najwięcej powtarzających się ... tak i tutaj się zaczyna problem. Chciałbym stworzyć coś w rodzaju ogólnej zebranej opinii dla danego modelu.
Opinia w bazie składa się z ocen podzespołów (to akurat proste), stałych elementach (to akurat proste) oraz z indywidualnych wypowiedzi i tutaj jest pies pogrzebany. Jak to zrobić przecież nie będę szukał po wyrazie przy czym brał jeszcze pod uwagę gramatykę ... Jakieś sugestię ? opcja musi być bez tego strona nie będzie miała sensu.
jakub.drag
28.09.2015, 17:02:09
Fantazja podpowiada, że możesz próbować słownikowo zakwalifikować opinię do pozytywnych lub negatywnych...
A rozsądek utworzenie w bazie nowego pola i uzupełnienia czy opinia jest sprzyjająca czy nie. A podczas dodawania nowej - daj do wyboru userowi charakter wpisu.
nikestylex7
28.09.2015, 17:05:41
Czyli:
1. Sprawdzenie opinii pod kątem poprawności pisowni
2. opinia sprzyjająca czy nie ? rozwiń
3. charakter wpisu? rozwiń
Pozdrawiam i mamy już jakiś trop
jakub.drag
28.09.2015, 17:14:14
1. User wpisuje opinię.
2. Wybiera czy jest pozytywna czy nie.
2,5. Opcjonalnie sprawdzasz pisownię, merytoryczność wpisu.
3. Wyświetlasz ją w poprawnym miejscu.
nikestylex7
28.09.2015, 17:28:01
hmm powiem że mnie nie zrozumiałeś.

Opinie itp dodawane są ok, wyświetlane też ok. Chciałem np jak wchodzisz w opinie do alfy 159 to przeszukuje opinie i na samej górze wyświetla zebrane powtarzające się wypowiedzi żeby tworzyły jedną spójną opinie zebraną ze wszystkich do tego modelu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.