starałem się szukać ale nic nie znalazłem, co mogłoby odpowiedzieć na moje pytanie.
Mam tabelkę, która jest generowana dynamicznie z danymi z bazy SQL:
$tabelka = ' <form action="index.php" method="post"> <table border =1 width=40% class="hoverTable"><tr> <td width=10%><B>Biuro</B></td> <td width=10%><b>Drukarka</b></td> <td width=30%><b>Toner</b></td> <td width=10%><b>Na stanie</b></td> <td width=10%><b>Zamówionych</b></td> <td width=10%><b>Akcja</b></td></tr>'; $sql = 'select * from raportTonerow order by kodBiura'; if ($result = sqlsrv_query($conn, $sql)) { while ($row = sqlsrv_fetch_array($result)) { $tabelka .= ' <tr> <td width=10%>'.$row['kodBiura'].'</td> <td width=10%>'.$row['nazwaDrukarki'].'</td> <td width=30%>'.$row['toner'].'</td> <td width=10%> <input type="number" name="naStanie" size=10% maxlength=1 value="'.$row['naStanie'].'"></td> <td width=10%><input type="number" name="zamowionych" size=10% maxlength=1 value="'.$row['zamowionych'].'"></td> <td width=10%><input type="submit" name="akcja" value="Zapisz"/></td></tr>'; } } $tabelka .= '</table></form>';
Tabelka ładnie się generuje tylko nie wiem jak po przyciśnieciu przycisku Zapisz wysłać formularzem dane tylko z wiersza, w którym znajduje się przycisk. Dodawałem też input hidden ale udawało mi sie przesłać tylko i wyłacznie ostatni wiersz, bez względu na to który przycisk Zapisz był wciśnięty.
dziękuję za pomoc.
Łukasz