Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Allegro doNewAuctionExt
Forum PHP.pl > Forum > PHP
gsdhsadhsadfh
Witam, mam problem z utworzeniem aukcji na Allegro poprzez WebApi.
Loguje sie za pomoca doLoginEnc i wszystko dziala czyli pobranie wystawionych czy sprzedanych aukcji ale nie moge po prostu wystawic nic nowego.

Nizej jest standardowy kod z allegro tyle ze dodalem sessionId wlasne i nic wiecej.
Kod PHP
(przepraszam za link ale kod jest za dlugi i forum kazalo skrócić zawartość posta)
Kod bledu ktory dostaje jako zwrot:

1. Fatal error: Uncaught SoapFault exception: [ERR_OBLIGATORY_ATTRIB_NOT_SET] Nie podano parametru wymaganego dla wybranej kategorii. Kod pocztowy - fid: 32 in

Probowalem dopisac fid 32 i niby zalapie ale wyskoczy jakis tam kolejny fid 753 czy podobny i tak do skutku, jak puscilem to w petli to w pewnym moemencie pokazywalo mi ze brakuje fid 3002.
Wiecie może dlaczego tak się dzieje i w jaki sposób to naprawic ?
CuteOne
Cytat
i w jaki sposób to naprawic ?

Podając wszystkie wymagane parametry, dodanie przedmiotu wymaga ich całkiem sporo wink.gif
gsdhsadhsadfh
Naprawde?

Ja dzisiaj w petli for ustawilem 3000 tych elementów i dalej nie działało ;/
Naprawde nic innego nie da rady zrobic ? Może posiadasz jakis działający kawałek kodu ?
kapslokk
Ale jak w pętli? przecież część z tych pól wymaga określonych wartości a nie na chybił - trafił. W api masz metodę doGetSellFormFieldsForCategory która zwraca CI listę pól dostępnych dla danej kategorii. Dodatkowo są oznaczone jako wymagane i opcjonalne.

A co do przykładu - w dokumentacji jest zakładka 'przykłady wywołań';
gsdhsadhsadfh
Nic dalej nie udalo mi sie zrobic.
Przyklady wywolan sa na starego WSDL a j a uzywam nowego i przez to nie dzialaja.
  1.  
  2. // parent::__construct('http://webapi.allegro.pl/service.php?wsdl', $options);
  3. parent::__construct('https://webapi.allegro.pl.webapisandbox.pl/service.php?wsdl',$options);
  4.  

Strasznie duzo czasu zabralo mi pobranie za pomoca doGetSellFormFieldsForCategory i pozniej przerobienie to na array PASEBIN

Oczywiscie namieszalem zbyt duzo zeby to teraz moglo dzialac, ale mimo wszystko uwazam ze allegro ma najgorsze api ze wszystkich thumbsdownsmileyanim.gif

Potrzebuje tylko dodac 1 przedmiot do sandboxa dlatego potrzebuje kodu aby wbic bo inaczej nie moge dalej ruszyc z praca ;/

Zaden z kodów zamieszczonych tutaj nie dziala
oraz tutaj bo również to jest pisane na starego wsdl

Bardzo bym się cieszył jakby ktoś znalazł błąd który ja popełniam, ewentualnie podesłal kod na wystawienie 1 przedmiotu wink.gif
kapslokk
Tutaj masz tutorial do nowego wsdl'a http://allegro.pl/webapi/tutorials.php/tutorial/id,244
Przeczytaj sobie dokumentacje, bo api allegro to nic trudnego, ale najwidoczniej zaczales najpierw pisac, a pozniej czytac dokumentacje.

sazian
to pokaż jeszcze swój kod którym wystawiasz aukcje
gsdhsadhsadfh
Juz sobie poradzilem smile.gif

Mam takie kolejne pytanie, czy mozna jakos zasymulowac sprzedaz przedmiotu na webapi ? chodzi o to zebym mial sprzedaz i dane klienta w jakis sposob ?
chyba ze ktos kto uzywa sandboxa i moglby kupic allegro.sandbox

Pyton_000
Sam sobie kup :-)
gsdhsadhsadfh
Z przyjemnoscia ale jak mam dokonac zakupu wlasnego przedmiotu na sandboxie ?
sazian
założyć drugie konto na sandboxie ?
gsdhsadhsadfh
Juz to zrobilem i zeby dokonac zakupu trzeba aktywowac konto sms, niestety sandbox nie wysyla sms :/
Chyba ze jest jakis ogolny kod sms na sandboxie ? happy.gif

Support aktywowal mi 2 konto wiec jest juz okej smile.gif Dziekuje za odpowiedzi smile.gif
phpion
Tak na marginesie: nie wiem jak teraz, ale gdy ostatnio miałem styczność z Allegro API (było to jednak ok. 3 lat temu wink.gif) to produkcja i sandbox miały totalny rozjazd między sobą. Możliwe, że obecnie w tej kwestii zaszły zmiany, ale na wszelki wypadek informuję żebyś miał to na uwadze.
kapslokk
Teraz jest nowy sandbox i nie ma takiego rozjazdu smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.