Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: błąd przy konwersji skryptu z php 5.4 do 5.1
Forum PHP.pl > Forum > PHP
prostepc
Witam,

Potrzebuję pomocy z błędami "Notice: Use of undefined constant identifier - assumed 'identifier'". W internecie znalazłem informację że może to wynikać ze stosowania zmiennych $REQUEST zamiast $_POST czy $_GET. Rozumiem że to jest problem z kompatybilnością wsteczną php. Jak by mi ktoś mógł pomóc
i nakierował co zmienić w php 5.4 żeby działały pod nim skrypty ze starszego php.

kapslokk
1. Pokaż kod, a przynajmniej kawałek, do którego odnosi się notice.
2. Po co konwertujesz z 5.4 na 5.1?
redeemer
Używasz stałych o których PHP nie ma pojęcia i je zamienia automatycznie na string. Przykład
  1. $string = identifier;
To wygeneruje Ci dokładnie taki sam notice.
prostepc
Potrzebuję przenieść skrypt czegoś w rodzaju helpdeska napisany w php 4 chyba a nie mam wersji instalacyjnej. Udało mi się uruchomić stronę powitalną i zaimportować dane ze starej bazy do nowej bazy. Teraz Jak próbuję się zalogować na użytkownika w skrypcie efekt mam taki że jest biała strona html. Włączyłem phpinfo(); i mam wersje na jednym serwerze 5.1 a na drugim 5.4 i dlatego chce odpalić to co działa na 5.1 tak żeby zadziałało na 5.4.
Po włączeniu display errors wywala mi takie komunikaty o błędzie Notice: Use of undefined constant identifier - assumed 'identifier'. Był błąd zmiennych HTTP_SERVER_VARS ale z tym sobie poradziłem przypisując HTTP_SERVER_VARS do zmiennych $_SERVER. Na początku myślałem że to problem z sesjami ale to jest najwyrażniej problem z kompatybilnością wersji php.

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.