Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: facebook pixel z serwera
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Janusz1200
Witam, robił ktoś tak? Facebook pixel wysylany jakimś getem - nie ważne, byleby z aplikacji php, jeszcze na serwerze?
Pyton_000
A dla czego nie w html ? Co chcesz wykombinować ?
Janusz1200
Jest wiele stron które prowadzi do tej samej akcji w kontrolerze (akurat robię w magento mobile i desktop) i kontroler odpowiada na różne sposoby (json czy html) no i nie chcę w 4 miejscach wsadzać tego samego kodu javascript, wolałbym (np. po zapisie koszyka) dawać od razu z kontrolera czy nawet modelu jakiś asynchroniczny get do facebooka który by załatwiał wszystko. A jak jeszcze odpowiedź jest ajaxem, to się trzeba pałować, ech, lenistwo po prostu czyste. I DRY, jak mam pisać 2 razy to samo, to jestem chory.
Pyton_000
Próbuj z dokumentacji pixeli wziąć adresy z IMG i na nie puszczać GET.
Czyli 1 na adres samego pixela a drugi na adres eventu itd.
Janusz1200
Dzięki, programistycznie to mniej więcej wiadomo, jak to zrobić, ale chodzi mi o to, czy ktoś to robił i czy to działa. Czy np. facebook nie blokuje jeżeli ma te pixele z jednego adresu albo czy facebook nie zbiera jeszcze jakiś informacji z przeglądarki klienta albo co z wydajnością. Praktyka, potrzebna rada praktyka, nie chcę płacić frycowego za pionierstwo smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.