Postanowiłem tu napisać i poprosić was o pomoc ponieważ siedzę już kilka dni nad jedną rzeczą i nie mogę sobie z tym poradzić :-(
Mam checkboxa :
<form action="?page={$_pag}&ram={$_ram}&chkp={$chkp}&chku={$chku}&lid={$lid}&plid={$plid}&mc={$mc}&cs={$cs}&ile={$ile}&str={$str}" method="POST" enctype="multipart/form-data" id="prod_uslugi"> <div id="ramka_prod_usl"> <div id="check_produkt_usl"> <div class="onoffswitch"> <input type="checkbox" name="onoffprodukty" value="on" class="onoffswitch-checkbox" id="myonoffprodukty" {$_check_produkty} onChange="this.form.submit('')" > <label class="onoffswitch-label" for="myonoffprodukty"> </label> </div> </div> </div> <div id="ramka_prod_usl"> <div id="check_produkt_usl"> <div class="onoffswitch"> <input type="checkbox" name="onoffuslugi" value="on" class="onoffswitch-checkbox" id="myonoffuslugi" {$_check_uslugi} onChange="this.form.submit('')"> <label class="onoffswitch-label" for="myonoffuslugi"> </label> </div> </div> </div> </form>
i chciałbym aby ten formularz spełniał 3 kryteria:
1. Oba są zaznaczone (checked) - możemy także oba włączać
2. Jeśli pierwszy checkbox jest wyłączony i próbujemy wyłączyć drugi to automatycznie włącza się ten pierwszy
3. Jeśli drugi jest wyłączony i próbujemy wyłączyć pierwszy to drugi się włącza
podsumowując nie ma możliwości by oba były wyłączone.
Po części udało mi się to zrobić z tym że nie do końca bo gdy wyłączę pierwszy checkbox i próbuje wyłączyć drugi to ten pierwszy się włącza ale jak chce zrobić odwrotnie to przycisk nr 1 się blokuje i nie można go wyłączyć - dopiero jak jest włączony drugi to można go wyłączyć. Mam nadzieję że nie namieszałem za bardzo ;-)
a oto mój kod php:
{ $news_login->tassign['_check_produkty'] = "checked"; } else { $news_login->tassign['_check_produkty'] = ""; //$_POST['onoffuslugi'] = "on"; $news_login->tassign['_check_uslugi'] = "checked"; } { $news_login->tassign['_check_uslugi'] = "checked"; } else { $news_login->tassign['_check_uslugi'] = ""; //$_POST['onoffprodukty'] = "on"; $news_login->tassign['_check_produkty'] = "checked"; } { $_POST['onoffprodukty'] = "on"; $_POST['onoffuslugi'] = "on"; }
byłbym wdzięczny za wszelkie wskazówki :-)
Pozdrawiam serdecznie