Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][PHP]Przesyłanie danych z formularza w input hidden
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
miras
Witam, mam 2 formularze na 2 podstronach.

Gdy pierwszy zostanie wypełniony, przenosi nas do 2go.

i 2 tym drugim chciałbym przechować dane ze starego formularza w ten sposob:

1. <input type="hidden" name="formularz" value="<?php echo $_POST; ?>"/>
  2.  

Natomiast to zwraca tylko "array"

Ma ktoś jakiś pomysł?
Nie chce każdego pola z tamtego formularza osobno przechowywać, bo tych pól jest naprawde dużo.

Dzięki z góry!
wicek
Ponieważ $_POST jest tablicą , musisz albo połączyć wszystkie dane implode i wrzucić do hidden jako string albo tworzysz w foreach dla każdej danej z $_POST pole typu="hidden" a name="formularz[]" i wtedy będziesz miał dane w jednej tablicy formularz[].
Wazniak96
Ja tam bym użył Serialize ale jak kto woli...

Implode nie będzie zbyt dobrym rozwiązaniem z racji tego, że musisz podać jakiś znak, który połączy elementy, żeby potem ją rozbić. Tylko co jeśli użytkownik wpisze ten znak do formularza? wink.gif Już nie mówiąc o tym, że przy okazji tracimy klucze tablicy.
Pyton_000
  1. <?php foreach($_POST as $name => $val):?>
  2. <input type="hidden" name="<?=$name?>" value="<?=$value?>"/>
  3. <?php endforeach; ?>

To Ci wrzuci wszystko co przesyłasz z POST w pola hidden, dzięki temu prześlesz to dalej.
Tylko musisz uważać czy nazwy pól z tych 2 formularzy nie pokrywają się.
redeemer
Cytat(Wazniak96 @ 13.11.2015, 10:47:01 ) *
Ja tam bym użył Serialize ale jak kto woli...
Chciałbym tylko przypomnieć o zagrożeniach z deserializacji danych pochodzących od użytkownika. https://www.owasp.org/index.php/PHP_Object_Injection
Wazniak96
Cytat(redeemer @ 13.11.2015, 11:16:11 ) *
Chciałbym tylko przypomnieć o zagrożeniach z deserializacji danych pochodzących od użytkownika. https://www.owasp.org/index.php/PHP_Object_Injection

Hmmm... A o tym nie wiedziałem. Dzięki wielkie. smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.