Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Transferuj.pl i dodatkowe pola
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
matkuz
Witam,

szybkie pytanko, bo pewnie większość z Was miała z tym styczność : czy da się wysłać i potem ,,odebrać" dodatkowe pola, których nie ma w standardzie np. adres strony? Pewnie da się skorzystać z pół których się nie używa jak np. ,,adres" ale czy można inaczej ?

z góry dzięki za odpowiedź
kayman
a po co wysyłać i odbierać to samo?
matkuz
no bo chciałbym aby użytkownik np. wpisał sobie nazwę strony www, a potem bym sobie ją zapisał w bazie danych. Po prostu dodatkowe pola w formularzu zamówieniowym smile.gif
kayman
to możesz zrobić przed wysyłką

gość x płaci za stronę y i to zapisuje w bazie pod jakimś id w bazie

to co potrzebuję żeby mi zwróciło transferuj to id i status (zapłacone, niezapłacone, fail etc.) bo z góry wiem za co ma płacić
matkuz
ok, rozumiem - tylko przed wysyłką nie będę miał danych podanych w formularzu tak? A potrzebuje zapisać właśnie dane z formularza. Zapisałbym je już po transakcji ale nie mam do nich dostępu... Chodzi o takie rzeczy jak NIP firmy itp.
kayman
dlaczego masz nie mieć?

dane z forma zapisujesz do bazy, na ich podstawie tworzysz płatność i wysyłasz

jak gość zapłaci/nie zapłaci robisz dalsze czynności stosownie do statusu platności
Pyton_000
Przecież w transferuj nie podajesz żadnych danych tylko na swojej stronie. Więc zanim wyślesz formularz to go sobie zapisz..
matkuz
(1)formularz --> (2)transakcja --> (3)sprawdzanie transakcji.

Chciałem w kroku nr. (1) dodać pole np. strona www, po to aby w (3) dodać do bazy danych informacje o użytkowniku.
Transferuj napisał, że ,,Nie ma niestety takiej możliwości"

Nie mogę zapisać danych zanim wyśle, chyba że użyje Ajax lub JQuery. Tak? Przepraszam za dopytywanie, ale po prostu nie do końca rozumiem w jaki sposób mógłbym korzystać z $_POST jeśli po prostu nie ma $_POST.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.