matkuz
19.11.2015, 22:49:46
Witam,
szybkie pytanko, bo pewnie większość z Was miała z tym styczność : czy da się wysłać i potem ,,odebrać" dodatkowe pola, których nie ma w standardzie np. adres strony? Pewnie da się skorzystać z pół których się nie używa jak np. ,,adres" ale czy można inaczej ?
z góry dzięki za odpowiedź
kayman
20.11.2015, 00:06:38
a po co wysyłać i odbierać to samo?
matkuz
20.11.2015, 00:14:54
no bo chciałbym aby użytkownik np. wpisał sobie nazwę strony www, a potem bym sobie ją zapisał w bazie danych. Po prostu dodatkowe pola w formularzu zamówieniowym
kayman
20.11.2015, 00:19:04
to możesz zrobić przed wysyłką
gość x płaci za stronę y i to zapisuje w bazie pod jakimś id w bazie
to co potrzebuję żeby mi zwróciło transferuj to id i status (zapłacone, niezapłacone, fail etc.) bo z góry wiem za co ma płacić
matkuz
20.11.2015, 00:28:02
ok, rozumiem - tylko przed wysyłką nie będę miał danych podanych w formularzu tak? A potrzebuje zapisać właśnie dane z formularza. Zapisałbym je już po transakcji ale nie mam do nich dostępu... Chodzi o takie rzeczy jak NIP firmy itp.
kayman
20.11.2015, 00:32:33
dlaczego masz nie mieć?
dane z forma zapisujesz do bazy, na ich podstawie tworzysz płatność i wysyłasz
jak gość zapłaci/nie zapłaci robisz dalsze czynności stosownie do statusu platności
Pyton_000
20.11.2015, 06:47:22
Przecież w transferuj nie podajesz żadnych danych tylko na swojej stronie. Więc zanim wyślesz formularz to go sobie zapisz..
matkuz
20.11.2015, 15:40:58
(1)formularz --> (2)transakcja --> (3)sprawdzanie transakcji.
Chciałem w kroku nr. (1) dodać pole np. strona www, po to aby w (3) dodać do bazy danych informacje o użytkowniku.
Transferuj napisał, że ,,Nie ma niestety takiej możliwości"
Nie mogę zapisać danych zanim wyśle, chyba że użyje Ajax lub JQuery. Tak? Przepraszam za dopytywanie, ale po prostu nie do końca rozumiem w jaki sposób mógłbym korzystać z $_POST jeśli po prostu nie ma $_POST.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.