Prośba do moderatora o skasowanie dwóch moich poprzednich postów o tym samym temacie (znowu zawiodl ISP)
a teraz moze sie uda...
Witam
mam troche skomplikowany problem ale postaram sie go jasno opisac.
1. Mam strone wygladajaca mniej wiecej tak
(pozwole sobie na pewne uproszczenia)
skrytp1 generuje formularz , zarowno nazwy pol formularza jak i wartosci pola checkbox generowana jest na podstawie danych z bazy
<form method=post>
<input type=text name=ilosc1><input type=text name=typ1><input type=checkbox name=cb1 value=15>
<input type=text name=ilosc2><input type=text name=typ2><input type=checkbox name=cb2value=16>
<input type=text name=ilosc3><input type=text name=typ3><input type=checkbox name=cb3 value=17>
nastepnie uzytkownik zaznacza ktore chce checkboxy
skrypt2 powinien odczytac wartosci zmiennych iloscn typn dla tych checkboxow, ktore zostaly zaznaczone i przechowuje nadana wczesniej wartosc
nastepnie zapisuje je do bazy korzystajac z wartosci danego checkboxa
problem glownie jest w tym jak sprawdzic wartosci zmiennych ktorych nie znam dokladnej nazwy (ilosc "wierszy" w formularzu jest zawsze rozna), gdzies przeczytalem ze zmienne zmiennych nie dzialaja z tablicami _POST i _GET (co zreszta wyprobowalem,
mam podobny skrypt w ktorym wystepuje jednak tylko checkboxy z nadanymi roznymi wartosciami i radze sobie z tym konstrukcja:
foreach($HTTP_POST_VARS as $pole=>$wartosc)
bede wdzieczny za wskazowki, ewentualnie przyklady
PS. mechanizm sesji nie wchodzi w grę