Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Skrypt wpisuje tylko pierwszą liczbe do bazy danych.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
m4c3
Witam wszystkich,
napisałem skrypt do pobierania liczby lajków ze strony YT, linki są umieszczone w bazie danych skąd je pobieram i używając biblioteki simple_html_dom pobieram wartość, do tego momentu wszystko działa. Natomiast gdy próbuję wpisąć tą wartość do bazy danych wynik jaki otrzymuję jest pierwsza liczbą, czyli dla od 1 do 999 działa bez problemu natomiast dla liczb większych otrzymuję przykladowo dla 1092 tylko 1. Prawdopodobnie jest to spowodowane tym, że liczbą są formatowene tak, że po tysiącach mamy spację. Wypisywanie wartości za pomocą echo daje poprawy wynik.
Stąd moję pytanie jak można przeformatować liczbę tak aby wpisana wartość do bazy danych była poprawna?

1. $polaczenie = @new mysqli($host, $db_user, $db_password, $db_name);
  2. for($x=0;$x<$wynik;$x++)
  3. {
  4. $html = file_get_html($wiersz[$x]['linkyt']);
  5.  
  6. $info = $html->find('span[class=yt-uix-button-content]',14)->innertext;
  7. if($info=='Zaloguj się')
  8. {
  9. $info = $html->find('span[class=yt-uix-button-content]',15)->innertext;
  10. }
  11.  
  12. echo $info;
  13. echo "</br>" ;
  14. $y=$x+1;
  15. if($rezultat = @$polaczenie->query("UPDATE songs SET plus='$info' WHERE id='$y'"))
  16. {
  17. echo "aktualizacja OK ";
  18. echo "</br>" ;
  19. }
  20.  
  21.  
  22. }
  23. $rezultat->close();
  24. $polaczenie->close();

Pozdrawiam maciekb
nospor
Problem z baza ma sredni zwiazek. przenosze.

Poprostu wyrzuc te spacje zanim wlozysz do bazy... chocby przy pomocy str_replace
m4c3
Próbowałem właśnie tego użyć ale nic to nie dalo.
nospor
pokaz jak probowales
m4c3
  1. $info=str_replace(' ', '', $info)
  2. echo $info;
  3. echo "</br>"
  4. $y=$x+1;
  5. if($rezultat = @$polaczenie->query("UPDATE songs SET plus='$info' WHERE id='$y'"))
  6. {
  7. echo "aktualizacja OK ";
  8. echo "</br>" ;
  9. }
viking
Wywlł @, włącz raportowanie błędów, popraw brakujące ; na końcu. PHP to nie JS w którym można tak sobie luzem pisać.
m4c3
To nie rozwiązuje mojego problemu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.