Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: wysyłanie sms
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Ociu
Cześć,
mam takie pytanie.
Czy spod php można wysłać sms do polskich operatorów ? (Idea, ERA, Plus)
pozdrawiam
PS. Jesli to złe forum to przenieście
bela
z tego co pamietam to do plusa wysylasz na zwykly mail, 48nrtelefonu@text.plusgsm.pl jakos tak, do ery jest opis na jej stronie
shizo
Cytat(bela_666 @ 2005-01-08 11:14:31)
z tego co pamietam to do plusa wysylasz na zwykly mail, 48nrtelefonu@text.plusgsm.pl jakos tak, do ery jest opis na jej stronie

A wiesz może jakie powinny być nagłówki w tym mailu?
bela
ja tam zawsze wysylalem jako zwykly mail i dochodzilo biggrin.gif
seaquest
Ja napisałem klasę do wysyłana SMS do operatorów: Plus, Era, Heyah (Era). Do plusa wysyła zwykłego maila, a do Ery i Heyah otwiera socket, podaje dane zarejestrowanego użytkownika (bramka podstawowa). Proponuję poczytać: http://www.eraomnix.pl/main.jsp?id=gw_scr . Ja osobiście wysyłałem takiego maila bez tematu, a treść skracałem do 120 znaków, dodałem także nagłówek From.

Przy okazji, przenoszę na php
gr0mek
na serwerze na ktorym jest moja strona nie ma funkcji mail ... czy w takim razie ktos mi podsunie pomysl w jaki inny sposob mozna to zrobic? chodzi mi tylko o smsy na plusa (probowalem zrobic normalny formularz ale po wyslaniu wchodzi mi na strone plusa potwierdzajaca wyslanie, a to jest do bani) do serwera mam dostep tylko przez ftp wiec nie wchodzi w gre kompilowanie czegokolwiek na serwerze
z gory dzieki
Bakus
A kto mówi o kompilowaniu czegokolwiek?
Skorzystaj z jakiejś klasy SMTP. Dzięki niej wyślesz email bez najmniejszego problemu smile.gif
Juri
Ej, po co wogóle wysyłać e-maile do operatorów.
Mnie to by interesowało jakby można było esemesować za darmo.
Kas
Wiesz... Żyjemy w parszywych czasach.
Ale maile są jak na razie darmowe. biggrin.gif
Juri
Rzeczywiście masz rację.
Ale po co wysyłać e-maile do operatorów?questionmark.gif
Kas
Żeby oni przesłali twojego (darmowego) maila jako sms do konkretnego odbiorcy.
Czytanie ze zrozumieniem to podstawa. tongue.gif
Pigula
Cytat
Rzeczywiście masz rację.
Ale po co wysyłać e-maile do operatorów?questionmark.gif

bo pozniej mail jest przeksztalcany na sms i wysylany na numer podany w adresie? czy ten powod cie satysfakcjonuje?
Cytat
48nrtelefonu@text.plusgsm.pl

zwroc uwage na ta czesc adresu prze @
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.