Pracuje właśnie nad poprawkami do pewnego projektu, gdzie poprzedni programista wykorzystał do wykonania Slidera, framwork AngularJS.
Od razu przyznaje się nie używałam jeszcze Angulara.
Otóż na stronie jest slider tworzony za pomocą listy, założenia proektu są takie, że obok jest drugi slaider tekstowy.
Poniżej przykładowy kod HTML:
Angular rozbija mi powyższą listę i zapisuję zawartośc div'ów w tabliy Gallery.images.
Następnie wyświetla mi na stronie, gdzie tekst zmienia się dokładnie tak jak slider.
Jedyny problem to to że zamiast pięknie ostylowanego nagłówka mam widoczny czysty kod HTML.
Wrzucałam na sztywno kod html oraz pomijałam pobieranie go z tablicy i w tedy kod wyświetlał się poprawnie.
Poniżej kod odpowiedzialny za wyświetlanie slidera:
function galleryLink(scope, element, attrs, Gallery){ Gallery.images=[]; var ul=element.find('ul'); ul.addClass('slides'); angular.forEach( ul.find('li>div'), function (div){ Gallery.images.push( angular.element(div).html($sce.getTrustedHtml(parsed(scope))) ); }); element.find('li').remove(); Gallery.current = 0; ul.append( $compile([ '<li ng-repeat="div2 in [Gallery.images[Gallery.current]]">', '</li>' ].join(''))(scope));