Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Symfony]Symfony 3 - Assetic
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
Matrix12
Witam, próbuje zainstalować assetic bundle do symfony3 natomiast nadal nie widzę komendy assetic:watch w konsoli. Czy ten bundle nie jest przystosowany do symfony 3?
Crozin
Komenda assetic:watch została zastąpiona prze zassetic:dump --watch.
Matrix12
Tylko w konsoli mam assets:install tylko i wyłącznie, wiem że to zostało zastąpione ale tego wgl nie ma. Tak jakby ten bundle nie był pod symfony3.
Crozin
assets:* i assetic:* to zupełnie różne rzeczy. To ostatnie wymaga AsseticBundle'a.
Matrix12
Zrobiłem composer require --dev symfony/asseticbundle i nic dalej to samo.. Ten pakiet widnieje vendorach ale nie ma wywołania z konsoli..
Forti
A do kernel.php dodałeś?

Tyle czasu na forum o symfony a podstaw nadal nie ogarniasz.

Instalacja w ten sposóļ bodajże nie dodaje wpisu do composer.json więc w przyszłości znowu wywalic tobie błąd.
Matrix12
Nie wywala mi żadnego błędu a w Kernelu wpisałem, komendy nadal nie ma.

" Tyle czasu na forum o symfony a podstaw nadal nie ogarniasz. " Kpisz ?
Forti
1. Dodaj do composer
2. Dodaj do Kornel
3. Dodaj do config.yml

Jezeli nadal nie działa to robisz coś źle. Co? Nie wiem.

symfony.com/doc/current/cookbook/assetic/asset_management.html

Tu jest wszystko opisane szczegółowo.

I nie, nie kpie. Z assetow nie korzystam od dawna. Są lepsze sposoby do zarządzania tym.
Matrix12
Corti jeżeli znasz lepsze sposoby na to, to może podzielisz się wiedzą?
Forti
Grunt / Gulp.

Wszystkie zależności trzymasz w jednym pliku (znaczy się.. całą konfiguracje), a w widokach robisz zwyły {{ asset('path/to/file.js') }} i problem z assetic znika.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.