Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Konwersja Miedzy Podstawami
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
speedo
Czesc. Mam duzy problem, chodze na kurs php ktory jese 45min w tygodniu a prowadzacy duzo wymaga na zaliczenie. Widze ze jest na tym forum duzo osob ktore sie znaja na rzeczy. Chodzi mi o skrypt ktory zamieni mi system 10-tkowy na 2-kowy (w zasadzie na wszystkie inne tez ale to jest najwazniejsze). dokladnie chodzi o to zeby podac IP w jedno pole, w drugie podac Masake i zeby mi to zamienilo na system 2-kowy. Pozniej wymnozylo po kolei wszystkie wyrazy i wynik zamieni spowrotem na system 10-kowy. Wynikiem podobno jest adres sieciowy <wow>. Z gory dzieki za pomoc.
shima
Cytat(speedo @ 2005-01-08 14:58:43)
Czesc. Mam duzy problem, chodze na kurs php ktory jese 45min w tygodniu a prowadzacy duzo wymaga na zaliczenie. Widze ze jest na tym forum duzo osob ktore sie znaja na rzeczy. Chodzi mi o skrypt ktory zamieni mi system 10-tkowy na 2-kowy (w zasadzie na wszystkie inne tez ale to jest najwazniejsze). dokladnie chodzi o to zeby podac IP w jedno pole, w drugie podac Masake i zeby mi to zamienilo na system 2-kowy. Pozniej wymnozylo po kolei wszystkie wyrazy i wynik zamieni spowrotem na system 10-kowy. Wynikiem podobno jest adres sieciowy <wow>. Z gory dzieki za pomoc.

Niewiele zrozumiałem, ale może base_convert" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual pomoże
kszychu
decbin(), bindec()

...45 min w tygodniu.... I na co ty liczysz, na papierek? Facet! zacznij sam sie uczyć albo w ogóle daruj sobie.
speedo
Cytat(kszychu @ 2005-01-08 14:15:00)
decbin(), bindec()

...45 min w tygodniu.... I na co ty liczysz, na papierek? Facet! zacznij sam sie uczyć albo w ogóle daruj sobie.

jak sa takie funkcje to extra. A moglbys mi napisac krotki skrypcik bo ja troche laik jestem :roll2:

Nie moge sobie darowac bo do konca studiow mam obowiazek to zaliczyc, fajny jest php ale na razie nie mam czasu sie go uczyc sadsmiley02.gif
kszychu
Cytat(speedo @ 2005-01-08 15:17:11)
A moglbys mi napisac krotki skrypcik bo ja troche laik jestem :roll2:

Sorry, ale takie prośby to się umieszcza na "praca oferowana"...
speedo
Cytat(kszychu @ 2005-01-08 14:22:01)
Cytat(speedo @ 2005-01-08 15:17:11)
A moglbys mi napisac krotki skrypcik bo ja troche laik jestem :roll2:

Sorry, ale takie prośby to się umieszcza na "praca oferowana"...

Dobra jakos sobie poradze, nawet z 10-tkowego na 2-kowy mi juz liczy :roll2: Dzieki za pomoc winksmiley.jpg

dr_bonzo rowniesz wielkie dzieki!!!!!!!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.