Mam problem, mianowicie pisze strone, i zatrzymałem się na formularzu. Skrypty to mój słaby punkt, i nie umiem zbytnio ich pisać, ucze się, ale za mało jeszcze wiedzy mam na przerobienie tego co chce.
Mam gotowy skrypt php (z internetu) + formularz napisany ręcznie, wszystkie dane z formularza przychodzą oprócz załączonego obrazka, jedynie jego nazwa przychodzi.
Czy mógłby ktoś mi przerobić kod tak, aby do wszystkich danych z formularza przychodził jeszcze na e-mail obrazek w załączniku ? Byłym bardzo wdzięczny !
<?php { ////////// USTAWIENIA ////////// $email = 'cenzura'; // Adres e-mail adresata $subject = 'temat'; // Temat listu $message = '<br>Dodałeś swój serwer !<br> Po zatwierdzeniu przez administratora pojawi się na stronie.<br><br> <a href="index.php">Przejdź na strone główną</a>'; // Komunikat $error = 'Wystąpił błąd podczas wysyłania formularza'; // Komunikat błędu $charset = 'iso-8859-2'; // Strona kodowa ////////////////////////////// $naglowki .= "\tboundary=\"___$znacznik==\""; $head = "MIME-Version: 1.0\r\n" . "Content-Type: text/plain; charset=$charset\r\n" . "Content-Transfer-Encoding: 8bit"; $body = ''; foreach ($_POST as $name => $value) { { { } } } echo mail($email, "=?$charset?B?" . base64_encode($subject) . "?=", $body, $head) ? $message : $error; } else { ?> <h1>Dodaj swój serwer:</h1> <form action="?" method="post" enctype="multipart/form-data"> <font color="red">Nick:</font><br> <input class="input" autofocus required type="text" name="nick"><br><br> <font color="red">Nazwa serwera</font><br> <input class="input" type="text" name="nazwa" required><br><br> <font color="red">Adres E-mail</font><br> <input class="input" type="text" name="email" required><br><br> <font color="red">Gdzie chcesz dodać serwer? <br><font size="2px"><font color="gray">(jeśli twój serwer nie wystartował, nie możesz go dodać do listy-serwerów !)</font></font></font><br> <input type="radio" name="option1" id="p1" value="Do Listy-Serwerów">Do Listy-Serwerów<br> <input type="radio" name="option2" id="p2" value="Do Zapowiedzi">Do Zapowiedzi<br><br> <font color="red">Banner (png/jpg max 1mb):</font><br> <input type="hidden" name="wyslij" value="1" /> <input type="hidden" name="MAX_FILE_SIZE" value="2000000" /> <input class="file" autofocus required type="file" name="przegladaj" accept="image/*"><br><br> <font color="red">Kod prezentacji:</font><br> <textarea class="textarea" rows="5" cols="50" name="link2" placeholder="np. Tutaj wklej kod twojej prezentacji (jeśli dodajesz serwer do listy zostaw te pole puste)" style="box-shadow:0px 0px 5px #ccc;"></textarea><br> <input type="submit" value="Wyślij"/><input type="reset" value="Wyczyść"/> </form> <?php } ?>
ref