Jestem w trakcie tworzenia sklepu. Jednym z założeń jest możliwość przypisania do produktu wielu cech, np. może być produkt: Pamięć USB firmy XYZ
W ramach tego produktu mogę wybrać:
1. Pamięć USB firmy XYZ o pojemności 16GB kolor biały z nadrukiem - stan magazynowy 20szt
2. Pamięć USB firmy XYZ o pojemności 16GB kolor biały bez nadruku - stan magazynowy 50szt
3. Pamięć USB firmy XYZ o pojemności 16GB kolor czarny z nadrukiem - stan magazynowy 10szt
4. Pamięć USB firmy XYZ o pojemności 16GB kolor czarny bez nadruku - stan magazynowy 5szt
5. Pamięć USB firmy XYZ o pojemności 16GB kolor niebieski z nadrukiem - stan magazynowy 41szt
6. Pamięć USB firmy XYZ o pojemności 16GB kolor niebieski bez nadruku - stan magazynowy 11szt
7. Pamięć USB firmy XYZ o pojemności 32GB kolor biały z nadrukiem - stan magazynowy 10szt
8. Pamięć USB firmy XYZ o pojemności 32GB kolor biały bez nadruku - stan magazynowy 17szt
9. Pamięć USB firmy XYZ o pojemności 32GB kolor czarny z nadrukiem - stan magazynowy 3szt
10. Pamięć USB firmy XYZ o pojemności 32GB kolor czarny bez nadruku - stan magazynowy 8szt
11. Pamięć USB firmy XYZ o pojemności 32GB kolor niebieski z nadrukiem - stan magazynowy 29szt
12. Pamięć USB firmy XYZ o pojemności 32GB kolor niebieski bez nadruku - stan magazynowy 70szt
dodatkowo każdy produkt może przynależeć do jednej lub kilku kategorii.
Czy macie pomysł jak to od strony bazy rozwiązać?
Za wszelkie podpowiedzi będę ogromnie wdzięczny, ponieważ głowię się nad tym jakiś czas i nie wiem od której strony to ugryźć.