Męcze się troszkę z cURLem. Utknąłem w pewnym miejscu.
Chcę napisać sobie skrypt do logowania się na interfejs www urządzenia sieciowego.
Strona główna urządzenia zawiera formularz... właściwie - nie zawiera. Owszem, są pola input, ale stricte tagu formularza nie ma. Jest button którego kliknięcie wywołuje funkcje w js.
Funkcja ta sprawdza w sumie czy do obu pól input wprowadzono prawidłowe ciągi po czym generuje ciastko z nazwą użytkownika i zaszyfrowanym hasłem. Następnie przerzuca dalej javasciptem na stronę interfejsu...
Do tego momentu udało mi się chyba to dobrze zrobić (pewności nie mam). Jednak przy odpalaniu skryptu przez przeglądarkę - nie ładuje mi sie interfejs urządzenia, tylko wyrzuca błąd 404 (w końcu index.asp nie istnieje na localhoscie - dobrze myślę?).
Sęk w tym, że przekierowanie z /login.cgi (strony z "formularzem logowania") następuje poprzez wydrukowanie przez skrypt js na stronie
<script type="text/javascript"> var pageName = index.asp'; top.location.replace(pageName); </script>
Polaczenie zdaje się w tym momencie umiera.... chociaż log curla mówi co innego.
< HTTP/1.1 200 OK * Replaced cookie Cookie="UserName:admin:PassWord:U291bEZseTEyOA==:Language:english:id=1" for domain 192.168.247.100, path /, expire 0 < Set-cookie:Cookie=UserName:admin:PassWord:U291bEZseTEyOA==:Language:english:id=1;path=/ < Content-Type:text/html < Transfer-Encoding:chunked < Connection:Keep-Alive < * Connection #194 to host 192.168.247.100 left intact
Jak to teraz ugryźć? Gdy spróbuje wykonać kolejne zapytanie cURLem jw. ramach tego samego połączenia, (curl_setopt($ch, CURLOPT_URL,) curl_exec($ch), ale już o index.asp na hoście 192.168.247.100 zostaje przerzucony na.. ..stronę główną localhosta (kolejne przekierowanie w js robione pewnie przez index.asp) Log cURLa mówi, że nie udało sie użyć istniejącego polaczenia i tworzy nowe

Proszę o jakąś podpowiedź.