Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [AJAX][PHP]Wyświetlanie dymków po kliknięciu na punkcie na mapce
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
trifek
Witam serdecznie,

Mam taką mapkę: http://ocpielegniarki.eu/cms_map/
Chciałbym żeby po kliknięciu na poszczególne linki pod mapką - mapka nie tylko się przybliżała i centrowała, ale także wyświetlała automatycznie dymek... W tej chwili po kliknięciu na punkt na mapie pojawia się dymek - chciałbym dodatkowo po kliknięciu na te pozycje pod mapką (prędkość i czas) żeby po wycentrowaniu i przybliżaniu pojawiał się dymek...

Wie ktoś może jak to zrobić?
Arcioch
Do on clicka z centrowaniem dodaj:
  1. google.maps.event.trigger(twoja_tablica_z_markermi[id_markera_który_chcesz_otworzyć], 'click');
Johnas
Z tymi triggerami to się bawiłem na www.przyrodapomorza.pl aby w wyszukiwarce po kliknięciu szukaj wszystkie elementy były wyświetlane na mapce... nie chcę do tego wracać sad.gif to się utrwaliło na mojej psychice tongue.gif
trifek
Dziękuje bardzo, pomogło smile.gif

Mam jeszcze jedno pytanie, wiesz może jak zrobić w tym moim kodzie odświeżanie punktów co np 10 sekund?
W tej chwili wczytuję stronę i pobieram (w tle) dane z lokalizacją przy starcie strony. Chciałbym żeby mapka i lista punktów były aktualizowane co te 10 sekund... Wiesz może jak to zrobić?

Jeszcze raz dziękuje bardzo smile.gif
Arcioch
Myślę, że to powinno pomóc smile.gif LINK
Wprawdzie to powinno przechodzić do "deprecated" ale możesz na początek użyć.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.