Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: JSON problem z tablicą asocjacyjną [PHP]
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
djjbenus
Witam,

chciałbym zapisać poniższą tablicę asocjacyjną w ciasteczkach w postaci JSON.

1. array(2) { ["domena"]=> array(2) { [0]=> string(9) "domena.pl" [1]=> string(13) "domena.com.pl" } ["hosting"]=> array(2) { [0]=> string(7) "hosting" [1]=> string(7) "hosting" } }

Jednak po odkodowaniu jej, otrzymuje:

1. array(2) { [0]=> array(2) { [0]=> string(9) "domena.pl" [1]=> string(13) "domena.com.pl" } [1]=> array(2) { [0]=> string(7) "hosting" [1]=> string(7) "hosting" } }

"Gubi" klucze główne... czy jest szansa, aby tego nie robił?

Dodam jeszcze jak wygląda zapis i odczyt ciasteczek:

1. setcookie( 'basketProductsHosting', json_encode( $aBasketProducts, JSON_FORCE_OBJECT ), time( ) + 60 * 60 * 24 * 365 ); // zapis
  2. $_COOKIE['basketProductsHosting'] = json_encode( $aBasketProducts, JSON_FORCE_OBJECT );
  3.  
  4. $aBasketProducts = json_decode( $_COOKIE['basketProductsHosting'], true ); // odczyt

pozdrawiam!
com
nwm zrobiłem przykład to działa http://ideone.com/YCZ2V3 biggrin.gif

tylko pytanie czy nie ma lepszego sposobu niż json w cookie smile.gif
djjbenus
Czyżby mój przykład był zbyt skomplikowany? dry.gif

Gdybym miał inne możliwości na pewno z nich bym skorzystał.

W ciasteczku mam coś takiego:

1. {"0":{"0":"domena.pl","1":"domena.com.pl"},"1":{"0":"hosting","1":"hosting"}}

Ogólnie to rozchodzi się o problem odczytu z ciasteczka... wtedy sypie takimi kwiatkami... :/
kayman
imo przez to, że nie ma czegoś takiego jak tablice asocjacyjne w JavaScript źle enkodowany jest json

zmień na obiekt i po problemie
djjbenus
Problem rozwiązany.

Funkcja sort burzyła strukturę tablicy.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.