Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Blokada rejestracji.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
IdeaProgram
witam, jak mogę zrobić blokadę rejestracji z tymczasowych emaili? Jest taka opcja?

Pozdrawiam.
nospor
Przeczytaj swoj post jeszcze raz i zastanow sie, czy osoba, ktora NIE siedzi przed Twoim monitorem jest wstanie cokolwiek z tego posta zrozumiec....

edit: aaa, "tymczasowe emaile"... teraz zakumalem.
trueblue
Tworzysz pulę domen tymczasowych skrzynek. W trakcie rejestracji rozbijasz email na nazwę i domenę. Sprawdzasz czy domena z adresu email zawiera się w puli niedozwolonych domen.
IdeaProgram
Kurczę, moglibyście podpowiedzieć jak wyciągać sama domenę z adresu email? Przecież są maile .pl .com.pl .eu .io itd sad.gif
trueblue
Wiesz jak wygląda domena? Jeśli nie to sprawdź. Będzie Ci łatwiej odszukać ją w adresie.
Kiedy już odszukasz gdzie jest zawarta w emailu, to musisz znaleźć informacje jak podzielić ciąg znaków na mniejsze określając separator.
KsaR
Podpinam się pod temat bo ostatnio miałem podobną myśl.
Ale bardziej chodzi mi o listę takich domen.
Jak np.
10minut.com.pl

Jeśli ktoś ma
___
Co do pytania, lepiej wraz z rozszerzeniem domeny bo inaczej możesz poblokowac "niewinne" domeny jeśli zdecydujesz się po samej nazwie.

Przykladowy kod do wyciągania domeny wraz z rozszerzeniem, z emaila:

1. $email = 'test@example.pl';
  2. $domain = ltrim(strstr($email, '@'), '@');
  3. echo 'Domena: ', $domain;

wynik
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.