Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][PHP] Problem z przesłaniem zmiennej
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Impact
Witam,
Mam problem z przesłaniem zmiennej z pola input, chodzi mi o pole daty. Korzystam z wyboru daty przez zebra_datepicker. Do tej pory nie było problemów z przesyłaniem, ale musiałem zainstalować xampp-a od nowa i w nowszej wersji xampp-win32-1.8.2-6-VC9-installer (system XP) przestało działać.

Kod:
  1. <input id="datepicker-example1" type="text" name="pole_daty" class="data-kolor" value="<?php echo $dataDzisiejsza; ?>" />

Odbieram:
  1. echo $pole_daty = $_GET['pole_daty'];

Sprawdzałem przez:

1. echo '<pre>'.print_r($_GET, true).'</pre>';

I wychodzi na to że w ogóle nie jest przekazywana zmienna pole_daty z formularza. Wszystkie inne pola są przesyłane.

Z ciekawości wyrzuciłem id="datepicker-example1" i zmienna została przekazana. Ale za to nie wyświetla się kalendarz w którym można wybrać datę.

Ktoś się z tym spotkał ?

Pozdrawiam

Agape
W chrome kliknij prawym klawiszem myszy -> zbieraj -> Network i przeslij te dane ktore maja byc przeslane, nastepnie znajdz w Network zadanie ktore przeslales i zajrzyj co tak na prawde przeslala przegladarka, czy ta zmienna tam jest czy moz sie jakos inaczej nazywa albo w ogole nie zostala przeslana. Moze <form> nie ma ? Moze datapicker jakos inaczej przesyla dane ?
JoShiMa
A sprawdzasz czy zmienna $dataDzisiejsza; przed wstawieniem jej do inputa ma prawidłową wartość a nie null?
Impact
Tak sprawdzałem i jak wyrzucę z inputa - id="datepicker-example1"
  1. <input type="text" name="pole_daty" class="data-kolor" value="<?php echo $dataDzisiejsza; ?>" />

to data przechodzi z formularza bez problemu a jak jest to id to już nie.

1. <input id="datepicker-example1" type="text" name="pole_daty" class="data-kolor" value="<?php echo $dataDzisiejsza; ?>" />

Nie wiem co jest grane bo wcześniej działało a teraz nie.
viking
Być może format daty po stronie PHP i JS są inne w związku z czym datepicker nie wie co z nią zrobić.
Impact
Ok problem rozwiązałem. Głupi mój błąd.

W formularzu dałem:
<table ....>
<form>

a powinno być:
<form>
<table ...>

Taka to różnica i już nie działało.

Podrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.