wpaski
27.06.2016, 13:14:59
Witam. Chodzi o to, że nie mam możliwości edycji/usunięcia wyszukanego rekordu w phppgadmin, w phpmyadmin nie ma takiego problemu.
Przyciski usun/edytuj pojawiają się gdy wejdę w "przeglądaj" / browse, ale nie ma ich gdy wyszukam np konkretne id wg klucza głównego...
Czy jest jakiś sposób na rozwiązanie tego problemu oprócz "ręcznego" przesuwania offsetu aż dojdzie się do konkretnego rekordu w tabeli? Można też poprostu podejrzeć adres wysyłanego do serwera i ustawić offset ale to też tylko w przypadku gdy wyszukujemy wg kolejnych ID, a co w przypadku edycji konkretnych rekordów wg jakiegoś warunku np. wszystkie rekordy o imieniu Adam? Wtedy nie mam możliwości edycji tych rekordów bezpośrednio w phppgadminie
Być może ktoś już spotkał się z tym problemem?
W pgAdmin też nie widzę takiej możliwości
viking
27.06.2016, 15:20:33
A mają klucze główne te rekordy ?
wpaski
27.06.2016, 19:01:13
Tak mają (kolumna id jest kluczem głównym), jak już wspominałem chodzi mi tutaj o wyszukiwanie poleceniem SELECT a następnie próbę edycji/usunięcia wyszukanych rekordów.
Gdy przeglądam daną tabelę - w sensie, klikam przeglądaj i chodzę po tabeli po kolejnych stronach przyciski usuń/edytuj się wyświetlają. Tak podejrzewam mają wszyscy użytkownicy phppgadmina dlatego dziwi mnie, że nie znalazłem podobnego pytania do mojego, przecież to raczej istotna sprawa.
c3409394
27.06.2016, 20:08:16
pewnie chodzi o ten dialog:
https://www.pgadmin.org/docs/1.4/query.htmltez mnie to nurtuje od jakiegos czasu, podlaczam sie do pytania
wpaski
28.06.2016, 20:24:48
mi chodziło o ten webowy klient postgresa phpPgAdmin ale w pgadminie jest tak samo, tak chodzi o edycje tego co jest w tym przypadku w "Data Output"
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.