Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript][PHP]Funkcja odliczania czasu do daty. Wartość pobierana przez PHP
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
ReBeLs513
Mam taki kod:
Kod
<span id="odliczanie"></span>
    <script type="text/javascript">
k=+new Date(2016,07,05,11,00,00);
(function(){sec=(k-newDate(<?php date('Y-m-d H:i:s');?>)))/1000;
document.getElementById('odliczanie').innerHTML=~~(sec/(3600*24))+' dni '+~~(sec/3600)%24+' godzin '+~~(sec/60)%60+' minut '+~~sec%60+' sekund';
if(sec>0)setTimeout(arguments.callee,1000)
if(sec<0)location.reload()})()
</script>

Chcę pobrać w JS czas (datę i godzinę) z serwera a nie komputera użytkownika ale coś mi nie wychodzi ;/
ReBeLs513
dobra, dzięki, powiedzmy, że dzięki temu znalazłem, bo skrypt wogole mi nie chodził ;p

a jak zzaladowac dwie funkcje? po probie dodania do parametru onload drugiego parametru, godzina przeskakuje zamiast z sekundy na sekunde, to w ciagu sekundy robi dwie sekundy i to samo z odmierzaniem czasu..

Kod
onload=function(){R(); myTime();}
viking
A co masz w tych funkcjach?
ReBeLs513
ogólnie, wygląda to tak:

Kod
    var serverTime=<?=time();?>*1000;
function CD(d,o,t,x){return[x=~~(t=(d-o)/864e5),x=~~(t=(t-x)*24), x=~~(t=(t-x)*60),~~((t-x)*60)]}
function R(t){t=CD(new Date(2016,07,5,21,00,00),new Date(serverTime+=1000));document.getElementById('odliczanie').innerHTML='Do 1 grudnia pozostalo '+t[0]+" dni, "+t[1]+" godzin, "+t[2]+" minut, "+t[3]+"sekund";setTimeout('R()',1e3);}
onload=function(){R();}
</script>
<div id="odliczanie"></div>

<div id="zegar"></div>

var serverTime=<?=time();?>*1000;
    function myTime(){
    document.getElementById("zegar").innerHTML= /[\d:]{8}/.exec(new Date(serverTime+=1000));
    setTimeout('myTime()',1000);
    }
    onload=myTime;
    </script>
    <span id="zegar"></span>

funkcje są różne, dlatego nie wiem, dlaczego tak skacze..
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.