Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]problem z php 7
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
wezuwiusz
tak jak w temacie, mam problem z php w wersji 7. dokładnie chodzi o okienka z błędami plików DLL.

ale od początku:

na stronie XAMPP pobrałem najnowszą wersję XAMPP z php 7. instalacja OK, wszystko dziala w panelu kontrolnym oprócz Apache. podczas odpalania daje komunikat, że nie znalazl biblioteki api-ms-win-crt-runtime. no to wbijam na strone z plikami dll dll-files i tam mam takie pliczki. problem w tym, ze nieważne który plik wrzucę do folderu XAMPP'a, pokazuje że nie może znaleźć punktu wejścia procedury ucrt.terminate.

jest jeszcze XAMPP w wersji php 5, dziala, odpala, ale chcialbym pracować na najnowszym php.

jeszcze jest 1 problem z moim PC: jak na razie nie ma on dostępu do internetu i nieszybko to się zmieni, więc programy online odpadają sad.gif

dziękuje za pomoc z góry, i proszę o wyrozumialość, jeżeli czegoś co napiszecie nie przyjmie moja głowa biggrin.gif
viking
Wywal xampp, zainstaluj wszystko samodzielnie. Skonfigurujesz przy okazji pod własne potrzeby i pozbędziesz się zbędnych śmieci. W stopce mam poradnik jak to zrobić.
wezuwiusz
tez o tym myślałem, ale jak pobrałem sam intepreter PHP, to nieważne co odpalilem z niego o rozszerzeniu .exe, to wywalalo błedy o bibliotekach. chciałbym wiedzieć jak to naprawić.

z tego co widze z linka, możliwe ze wywala brak DLL z z braku wisual c++?
viking
Może być. Zrób krok po kroku według opisu i na 100procent zadziała a Ty się przy okazji czegoś o samym php i apache nauczysz (co jest mimo wszystko podstawą). Przy okazji będziesz miał porządek i ładnie zorganizowane vhosty.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.