Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wygasanie sesji
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
MJP
Witam!
Na poczatek chcialem napisac ze siedze nad tym problem juz caly dzien i nie moge sobie poradzic, wiec prosze pomozcie!
Zaczne od tego:
Chce zrobic stronke ktora po czasie 2 minut jesli nie wykona sie na niej zadnej akcji wygasa - znaczy wygasa jej sesja i wraca do strony logowania. Po pierwsze czy da sie to zaprogramowac w php? Bo mi jakos nie idzie. Napisalem funkcje:

function ustaw_sesje()
{
global $_SESSION;
session_name('name');
session_set_cookie_params(120);//czas automatycznego wygasniecia ciasteczka sesji ustaw na 120 sekund
session_start();
}

i umiescilem ja na poczatku kazdej strony ktora wywoluje, czyli wg mnie jesli przejde do nastepnej strony, czyli zrobie jakis ruch w ciagu tych 120 sekund to czas automatycznego wygasniecia sie ustawi od poczatku na 120...a tak sie u mnie nie dzieje...powiedzmy, bo na krasnalu to chodzi u mnie(moze mam jakiegos fuksa) ale na netlook.pl nie chodzi:( Po prstu tam laduje to caisteczko na 120 sekund i choc wczytuje dana funkcje od poczatku i tak wygasa po tych 120 sekundach sad.gif Prosze pomozcie - musze na jutro miec jakies sugestie bo padne i zdechne:(
Kshyhoo
Nie w php, skrypt wykonywany jest na serwerze a tu trzeba pokombinować po stronie przeglądarki.
To skrypt przekierowania po określonym czasie...
  1. <!--
  2. var limit="1:30"
  3. if (document.images){
  4. var parselimit=limit.split(":")
  5. parselimit=parselimit[0]*60+parselimit[1]*1
  6. }
  7. function begintimer(){
  8. if (!document.images)
  9. return
  10. if (parselimit==1)
  11. window.location="http://www.wsabstract.com"
  12. else{
  13. parselimit-=1
  14. curmin=Math.floor(parselimit/60)
  15. cursec=parselimit%60
  16. if (curmin!=0)
  17. curtime=curmin+" minut i "+cursec+" sekund pozostało do przekierowania"
  18. else
  19. curtime=cursec+" seconds left"
  20. window.status=curtime
  21. setTimeout("begintimer()",1000)
  22. }
  23. }
  24. //-->
  25.  
  26.  
  27. <BODY onLoad="begintimer()">
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.