Próbowałem napisać swoją funkcję ale to chyba nie ma sensu.
Wyszło mi coś takiego (nie działa warunek z time())
$file_name = "cache.txt";
{
$query_to_cache = $db->query("SELECT player.player.id, player.player.name, player.player.level, player.player.playtime, player.player.last_play, player.guild.name AS 'guild_name' FROM player.player, player.guild, player.guild_member WHERE player.player.id = player.guild_member.pid AND player.guild.id = player.guild_member.guild_id ORDER BY level DESC LIMIT 5");
$query_to_cache->execute();
$query_to_cache = $query_to_cache->fetch(PDO::FETCH_ASSOC);
$fp = fopen($file_name, 'w'); }
Jednak to nie ma sensu ;/
Bardzo bym prosił o pokazanie na przykładzie tego:
function DisplayRanking()
{
$info = $db->query("SELECT player.player.id, player.player.name, player.player.level, player.player.playtime, player.player.last_play, player.guild.name AS 'guild_name' FROM player.player, player.guild, player.guild_member WHERE player.player.id = player.guild_member.pid AND player.guild.id = player.guild_member.guild_id ORDER BY level DESC LIMIT 5");
$info->execute();
echo "<table style='border: 1px solid;'>";
while($row = $info->fetch(PDO::FETCH_ASSOC))
{
if(!empty($row['guild_name'])) {
$guild_name = $row['guild_name'];
}
else
{
$guild_name = "(Brak)";
}
echo "<td>".$row['name']."</td>"; echo "<td>".$row['level']."</td>"; echo "<td>".$guild_name."</td>"; echo "<td>".$row['playtime']."</td>"; echo "<td>".$row['last_play']."</td>"; }
jak cachować to zapytanie i później wyświetlać to w tabeli.
Niestety ciężko mi cokolwiek zrozumieć do czasu aż nie zobaczę czegoś na "żywym" przykładzie.
Oczywiście to nie jest jedyna funkcja którą będę musiał cachować, chcę na jej przykładzie zobaczyć tylko jak to działa.
Ogarnąłem już to cachowanie, bo znalazłem bardzo prostą bibliotekę.
Funkcja zwraca mi aktualnie tablice w tym stylu $dane[1][id];
I jak z takiej tablicy wyszukać dane po np. nazwie a nie po numerze tablicy?
Chodzi mi o coś w stylu $dane["Zenek"]["id"], czyli wyciągam id gracza Zenek.