Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CSS] Dziwny problem z kopiowaniem tekstu
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
d.stp
Witam. Kupiłem szablon AdminDesign (bootstrap) z themeforest. Wszystko pięknie cacy ustawiłem sobie, dostosowałem pod swoje wymagania itp i teraz wziąłem się za PHP. Pobieram jakieś wartości z bazy danych MySQL i je wyświetlam czy to w tabelce czy w klasie .panel to i tak nie mogą ich zaznaczyć i skopiować. Jak najeżdżam kursorem na jakiś tekst to pokazuje mi się ten kursorek "tekstu" ale nic nie idzie z nim zrobić. Nie mogę go zaznaczyć itp. Miał ktoś kiedyś taki problem?

Nie wklejam tu kodu bo ten szablon ma 847172 4387 linijek CSSa i drugie tyle HTMLa ale fajnie by było jakby ktoś naprowadził co może być przyczyną. Dodam tylko że w czystym szablonie (od razu po pobraniu) jest tak samo więc to nie z mojej winy... Pisałem do supportu od tego szablonu ale chyba mają w nosie bo już 2 tyg nie odp.... zależy mi na tym bo te wartości które chciałbym kopiować są dla mnie bardzo ważne a przepisywanie ich mija się z celem...

Może ktoś miał podobny problem?

z góry dzięki za każdą pomoc.
Pozdrawiam
Rysh
Porównaj sobie kod HTML w livedemo np. a kod jaki tworzy się u Ciebie.
d.stp
A czym można w css zrobić taki efekt żeby nie można było kopiować tekstu ani zaznaczać? może tak będzie prościej.
d.stp
Dzięki Rysiu pomogło i jest super ekstra teraz exclamation.gif

Rkingsmiley.png Rkingsmiley.png Rkingsmiley.png Rkingsmiley.png Rkingsmiley.png Rkingsmiley.png Rkingsmiley.png Rkingsmiley.png

RYSIU GÓRĄ !

A przy okazji bo drugi problem pewnie dotyczy czegoś podobnego. Na tych klasach z .panel ale nie tylko (np. tam gdzie mam newsy) nie mogą przewijać kółkiem od myszki, dopiero jak znajdę kawałeczek miejsca na tle strony to mogę. Jest na to jakaś magiczna funkcja w podobie user-select?
Rysh
Mam na imię Maciej aarambo.gif

Jeśli nie możesz pokazać kodu HTML, to chociaż pokaż ss na którym pokażesz o co chodzi.
d.stp
https://s32.postimg.org/d9wt30q3p/Przechwytywanie.png

Jest coś takiego, to jest zwykły panel i ja takie coś mam u siebie. Tutaj tam gdzie jest tekst (w panel-body) nie mogę przewijać myszką co jest bardzo uciążliwe. W takim panelu mam dużo tekstu (newsy) i nie mogę go przewijać tylko musze znaleźć kawałek miejsca poza klasą .panel wtedy mogę przewinąć strone w dół.

Odświeżam temat. Zależy mi na tym sad.gif
Rysh
Pokaż stronę bo inaczej będzie ciężko rozkminić.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.