Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP]Pomysł na przeniesienie części serwisu
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
chemiqs
Hej
Mam taką sytuację jak na obrazku. Plisss nie zwracajcie uwagi na technikę wykonanie rysunku (PAINT) - wiem ze wygląda tragicznie smile.gifsmile.gif

LEGENDA:
--------------
Czarny: obecna sytuacja;
Czerwony: Przyszłość

Mam serwis który stoi pod jakąś domena, korzysta z DB i ma zaplecze administracyjne (PANEL).

Obecnie piszę sobie nowy panel (w ZEND 3) i powstaje mi tu mały problem. Nie wiem jakich technik użyć, aby dalej działała mi strona www po podmianie bazy danych i nowego Panelu.
Wiadomo że strona www ma swój kod (ZEND 1) i na razie nie chce jej zmieniac, ale chciałbym wystartować z nowym panelem i DB nie zmieniając strony frontowej klienta.

Może to trywialne pytanie dla kogoś, ale nie jestem jeszcze developerem, który mógłby na takie pytanie prosto odpowiedzieć.
Może to nie wykonalne? Nie wiem.
Może zostawić starą bazę i co noc migrować dane z jednej bazy do drugiej? To też jest jakieś rozwiązanie, ale czy dobre?

Bardzo bym prosił o pomoc.
Dzięki.
szczemp
Wystarczy postawić nową bazę i wypełnić ją nowymi danymi. Pewnie dane ze starej bazy będziesz chciał przenieść do nowej. Tu musisz sam sobie opracować jakiś sposób migracji.
Pewnie masz jakiś plik z hasłami do bazy danych. W nim zmienisz hasła na hasła do nowej bazy. I serwis już będzie korzystał z nowej.
Pewnie panel masz w katalogu panel. Zmień mu nazwę na panelStary i stwórz nowy katalog o nazwie panel. Do niego skopiuj pliki nowego panelu. I będzie grało.
viking
Można by tez zastanowic sie czy nie da rady stary serwis odpalic jako middleware.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.