Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Nie wyświetla id w linku
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
AlKhalif
Nie wiem dlaczego, ale nie działa mi wyświetlanie zmiennej $numer. Kiedy dałem echo wyżej to wyświetlało numer normalnie, ale tam nie chce. Próbowałem zamiast kropek zrobić to w formie echo i nie działa, zmieniałem nazwę zmiennej i próbowałem też dawać w formie komórki z tabeli asocjacyjnej, ale i tak nie działa. Wiecie może czego to wina? na zewnętrznym serwerze też nie działa.
  1. <?php
  2. ?>
  3. <html>
  4. <?php
  5. include('head.php');
  6. ?>
  7. <body>
  8.  
  9. <div id="all">
  10. <?php
  11. include('logo.php');
  12. include('menu.php');
  13. include('ad.php');
  14. ?>
  15.  
  16. <main>
  17.  
  18. <div id="news_panel">
  19. <?php
  20.  
  21. require_once('dbinfo.php');
  22. $connect=mysqli_connect($host, $db_user, $db_password, $db_name);
  23. if(mysqli_connect_errno())
  24. {
  25. echo "wystopil bald polanczenia z baza";
  26. }
  27. else
  28. {
  29. $wynik= "SELECT * FROM news";
  30. $wynik= mysqli_query($connect, $wynik)
  31. or die('Błąd zapytania');
  32. while($r= mysqli_fetch_assoc($wynik))
  33. {
  34. $obraz=$r['background'];
  35. $tytul=$r['title'];
  36. $data=$r['date'];
  37. $vs=$r['corp'];
  38. $numer=$r['id_news'];
  39. '
  40. <a href="article.php?art="'.$numer.'">
  41. <div id="news" style="background-image: url('.$obraz.');">
  42.  
  43. <div id="news_date">
  44. '.$data.'
  45. </div>
  46.  
  47. <div id="news_vs">
  48. '.$vs.'
  49. </div>
  50.  
  51. <div id="news_title">
  52. '.$tytul.'
  53. </div>
  54.  
  55. </div>
  56. </a>
  57. ';
  58. }
  59. }
  60. ?>
  61. </div>
  62. </main>
  63. <?php
  64. include('ad.php');
  65. include('footer.php');
  66. ?>
  67. </div>
  68. </body>
  69. </html>
Kshyhoo
Pokaż, co zwraca zapytanie.
AlKhalif
które zapytanie? Jeśli chcesz zobaczyć to jest na stronie http://vscenter.esy.es . Nie ma żadnych powiadomień, a baza danych wszystko poprawnie numeruje.
Kshyhoo
Przenoszę do odpowiedniego działy zatem, skoro nie wiesz, jak pokazać zapytanie...
AlKhalif
jeśli chodziło ci o print_r to wyświetla mysqli_result($wynik) Object ( [current_field] => 0 [field_count] => 6 [lengths] => Array ( [0] => 1 [1] => 47 [2] => 44 [3] => 1995 [4] => 16 [5] => 4 ) [num_rows] => 1 [type] => 0 )
a print_r($r)
Kod
Array ( [id_news] => 1 [background] => https://abload.de/img/20160830184446_1wby6p.jpg [title] => Wpis testowy (foto kradzione od Dominiko :E) [article] => To jest wpis testowy! To jest wpis testowy! To jest wpis testowy! To jest wpis testowy! To jest wpis testowy! To jest wpis testowy! To jest wpis testowy! To jest wpis testowy! To jest wpis testowy! To jest wpis testowy! To jest wpis testowy! To jest wpis testowy! To jest wpis testowy! To jest wpis testowy! To jest wpis testowy! To jest wpis testowy! To jest wpis testowy! To jest wpis testowy! To jest wpis testowy! To jest wpis testowy! To jest wpis testowy! To jest wpis testowy! To jest wpis testowy! To jest wpis testowy! To jest wpis testowy! To jest wpis testowy! To jest wpis testowy! To jest wpis testowy! To jest wpis testowy! To jest wpis testowy! To jest wpis testowy! To jest wpis testowy! To jest wpis testowy! To jest wpis testowy! To jest wpis testowy! To jest wpis testowy! To jest wpis testowy! To jest wpis testowy! To jest wpis testowy! To jest wpis testowy! To jest wpis testowy! To jest wpis testowy! To jest wpis testowy! To jest wpis testowy! To jest wpis testowy! To jest wpis testowy! To jest wpis testowy! To jest wpis testowy! To jest wpis testowy! To jest wpis testowy! To jest wpis testowy! To jest wpis testowy! To jest wpis testowy! To jest wpis testowy! To jest wpis testowy! To jest wpis testowy! To jest wpis testowy! To jest wpis testowy! To jest wpis testowy! To jest wpis testowy! To jest wpis testowy! To jest wpis testowy! To jest wpis testowy! To jest wpis testowy! To jest wpis testowy! To jest wpis testowy! To jest wpis testowy! To jest wpis testowy! To jest wpis testowy! To jest wpis testowy! To jest wpis testowy! To jest wpis testowy! To jest wpis testowy! To jest wpis testowy! To jest wpis testowy! To jest wpis testowy! To jest wpis testowy! To jest wpis testowy! To jest wpis testowy! To jest wpis testowy! To jest wpis testowy! To jest wpis testowy! To jest wpis testowy! To jest wpis testowy! To jest wpis testowy! To jest wpis testowy! To jest wpis testowy! To jest wpis testowy! [date] => 06.09.2016 18:21 [corp] => Brak )
kapslokk
Nie
  1. <a href="article.php?art="'.$numer.'">
a
  1. <a href="article.php?art='.$numer.'">

Domykasz href zanim podasz ID
AlKhalif
Nie zauważyłem tego... widzę koniec pisania na dziś bo już takich rzeczy nie widzę biggrin.gif dzięki
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.