Witam.
Chciałem wyeksportować sobie strukturę i dane bazy przez MySQL Workbencha (v.6.3). Niestety próba eksportu końcyła się w programie błędem z komunikatem podobnym do poniższego:
"Unhandled exception: Error querying security information: Error executing 'SELECT * FROM mysql.user WHERE user = '[username]' and Host = '[host]' ORDER BY User, Host' SELECT command denied to user '[username]'@'[host]' for table 'user' SQL Error: 1142"
Wyczytałem w sieci, że powinna pomóc aktualizacja programu, tak też zrobiłem (nowa wersja 6.3.7) - pomogło. bez problemy wykonałem eksport, który następnie wczytałem do swojej bazy przez phpmyadmina.
Wszystko śmiga jak należy, strona łączy się z bazą, pobiera z niej dane itp. Tylko na stronie pojawił mi się dziwny komunikat (wklejany w źródło na samym początku, jeszcze przed tagiem DOCTYPE):
"MySQL Workbench error Unhadled exception: Error querying security"
Nie wiem skąd się bierze ten komunikat i co go generuje, zakładam, że ma on związek z tym co zaimportowałem do swojej bazy danych.
Ktoś się spotkał z takim przypadkiem?
Temat do zamknięcia albo i nawet do usunięcia, przypadek wynikł z mojego banalnego błędu.