Witam.

Potrzebuje rozwiązać kwestie automatycznych subdomen w pewnym serwisie.

domena www.adresik.domena.pl powinno prowadzić do katalogu: ../u_adresik/

Przerobiłem plik .htaccess z kohana, jednak nie wszystkie elementy w pełni rozumie :

1. RewriteEngine On
  2. RewriteBase / #CZY TO JESTY KONIECZNE? MOJ WILDCARD IDZIE DO KATALOGU NA SERWERZE: /wildcart/
  3.  
  4. # Protect hidden files from being viewed
  5. <Files .*>
  6. Order Deny,Allow
  7. Deny From All
  8. </Files>
  9.  
  10. # Protect application and system files from being viewed
  11. RewriteRule ^(?:application|modules|system)\b.* index.php/$0 [L] # - CZY TO ROWNIEZ KONIECZNE? W KATALOGU JEST TYLKO PLIK INDEX.PHP Z PRZEKIEROWANIEM 301 DO SERWISU GŁOWNEGO I .HTACCESS
  12.  
  13. # Allow any files or directories that exist to be displayed directly
  14. RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www\.([^.]+)\.sotech\.pl$ [NC] #DODAŁEM NC, POMOGLO W TYM, ŻE NIE WIDAC PODKATALOGÓW
  15. RewriteRule .* user/u_%1/index.php [L]
  16.  
  17. RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f # DO CZEGO TO POTRZEBNE? WYKASOWAC
  18. RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d # DO CZEGO TO POTRZEBNE? WYKASOWAC
  19.  
  20.  
  21. # Rewrite all other URLs to index.php/URL
  22. #RewriteRule .* index.php/$0 [PT]
  23. RewriteRule ^(.*)$ /index.php?/$1 [L] //JESLI KATALOG MOJ NIE ISTNIEJE, URUCHAMIANY JEST PLIK INDEX W KATALOGU /wildcart/
  24.  

Zastanawiam się, czy dobrze zrobiłem, że Wildcard skierowane jest do idzie do osobnego katalogu, problemem jest teraz wrócić katalog niżej, dodatkowo chce poustawiać open_basedir() wtedy może kolidować.

Czy jeżeli wildcard bedzie prowadizł do katalogu w którym są wszystkie inne katalogi, to czy będzie to zagrozenie, że ktoś po zalogowaniu na jednej lokalizacji dostanie się do lokalizacji w której nie ma uprawnień poprzez podmiane ściezek?