Potrzebuje rozwiązać kwestie automatycznych subdomen w pewnym serwisie.
domena www.adresik.domena.pl powinno prowadzić do katalogu: ../u_adresik/
Przerobiłem plik .htaccess z kohana, jednak nie wszystkie elementy w pełni rozumie :
RewriteEngine On RewriteBase / #CZY TO JESTY KONIECZNE? MOJ WILDCARD IDZIE DO KATALOGU NA SERWERZE: /wildcart/ # Protect hidden files from being viewed <Files .*> Order Deny,Allow Deny From All </Files> # Protect application and system files from being viewed RewriteRule ^(?:application|modules|system)\b.* index.php/$0 [L] # - CZY TO ROWNIEZ KONIECZNE? W KATALOGU JEST TYLKO PLIK INDEX.PHP Z PRZEKIEROWANIEM 301 DO SERWISU GŁOWNEGO I .HTACCESS # Allow any files or directories that exist to be displayed directly RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www\.([^.]+)\.sotech\.pl$ [NC] #DODAŁEM NC, POMOGLO W TYM, ŻE NIE WIDAC PODKATALOGÓW RewriteRule .* user/u_%1/index.php [L] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f # DO CZEGO TO POTRZEBNE? WYKASOWAC RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d # DO CZEGO TO POTRZEBNE? WYKASOWAC # Rewrite all other URLs to index.php/URL #RewriteRule .* index.php/$0 [PT] RewriteRule ^(.*)$ /index.php?/$1 [L] //JESLI KATALOG MOJ NIE ISTNIEJE, URUCHAMIANY JEST PLIK INDEX W KATALOGU /wildcart/
Zastanawiam się, czy dobrze zrobiłem, że Wildcard skierowane jest do idzie do osobnego katalogu, problemem jest teraz wrócić katalog niżej, dodatkowo chce poustawiać open_basedir() wtedy może kolidować.
Czy jeżeli wildcard bedzie prowadizł do katalogu w którym są wszystkie inne katalogi, to czy będzie to zagrozenie, że ktoś po zalogowaniu na jednej lokalizacji dostanie się do lokalizacji w której nie ma uprawnień poprzez podmiane ściezek?