Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: skanowanie kodów kreskowych
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
Stringy
Witam,

Jak podłączyć/oprogramować skaner kodów kreskowych tak aby po zeskanowaniu jakiegoś kodu informacja w nim zawarta znalazła sie w polach formularza html (np hidden) oraz dawałoby sie tą informacje przesłac na serwer a następnie można było operować na niej poprzez zmienne php. Z tego co sobie wyobrażam to pewnie trzeba użyć jakiejś wyspecjalizowanej wtyczki (plug-in) do przeglądarki. A może jest jakiś inny sposób? Proszę o podpowiedz.
Pozdrawiam
cfk
po pierwsze to chyba to nie jest dobry temat na to forum bo tobie chodzi w sumie nie o to jak przesłać zmienne tylko jak napisać pewnego rodzaju plug-in albo jakieś oprogramowanie dla urządzenia...??ogólnie są małe szanse ze to napiszesz chyba ze jesteś naprawde mocny i znajdziesz kogoś kto ci powie jak to napsaić...marne szanse...ale próbuj
pozdro
seaquest
Otóż nie. Był już kiedyś taki temat na forum. Skaner kodów kreskowych działa jak zwykła klawiatura i po prostu "wpisuje" w dane pole kod numerowy. Tak więc wystarczy mieć urządzenie zainstalowane w systemie.
dr_bonzo
a dokladnie tutaj http://forum.php.pl/index.php?showtopic=21626&hl=kody, tylko nie wiem czy znalezli rozwiazanie
Stringy
Ok. Wielkie dzięki. Juz sobie o tym poczytałem. że też wcześniej nie przeszukałem forum. Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.