powiem co chce osiągnąć...
Mam tablice "moduly"
No i jest strona główna, na niej chcę wyświetlać moduły z ORDER BY "kolejnosc" i teraz jest tak, że moduł ma nazwę, np. slider, bloktekstowy.
I teraz jeżeli ktoś do tej strony głównej doda sobie moduł w kolejności (czyli doda go w tablicy moduly) :
slider
bloktekstowy
slider
To żeby pod czas while odczytywania z tablicy modulow gdzie są 3 rekordy, slider, bloktekstowy, slider to żeby w zależności od nazwy wyświetlał przypisany kod html wraz ze zmiennymi z tego rekordu,np. tytuł, podtytuł.
$sql = "SELECT * FROM strony, modules WHERE strony.id=modules.kotwica_strony AND strony.id like '2' ORDER BY modules.kolejnosc"; $id = $row['id']; $tytul = $row['nazwa_modulu'];
Chodzi mi o to, żeby do danej nazwy modulu był przypisany dany kod html.
oczywiście tego kodu html będzie wiecej, np. dla slidera chciałbym żeby wyświetlało się to tak:
<div class="banner-wrapper"> <div id="myCarousel" class="carousel fade-carousel slide" data-ride="carousel"> <!-- Indicators --> <ol class="carousel-indicators"> <li data-target="#myCarousel" data-slide-to="0" class="active"></li> <li data-target="#myCarousel" data-slide-to="1"></li> <li data-target="#myCarousel" data-slide-to="2"></li> <li data-target="#myCarousel" data-slide-to="3"></li> </ol> <!-- Wrapper for slides --> <div class="carousel-inner" role="listbox"> <div class="item slides active"> <div class="slide-1"></div> <div class="carousel-text"> <h1 class="animated1">'.$tytul.'</h1> <h3 class="animated2">'.$slogan.'</h3> <p class="animated3">Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industrys standard dummy text</p> <button class="btn btn-carousel btn-lg animated4">Read More <i class="fa fa-caret-right" aria-hidden="true"></i></button> </div> </div> </div> </div> </div> </div>
dla modulu o innej nazwie całkowicie co innego, ale żeby można było z zapytania while do każdego stosować zmienne z danego rekordu
Oczywiście nie oczekuje gotowego rozwiązania, ale funkcji która pozwoli w zależności od nazwy rekordu zastosowanie danego bloku kodu.