Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] ładowanie zawartości innej strony
Forum PHP.pl > Forum > PHP
kamil222
Cześć,

Jak załadować pod zmienną zawartość innej strony www?

Pociąć string, znaleźć informacje na niej umiem, utknąłem w punkcie załadowania strony internetowej z dowolnego adresu i zwrócenia jej pod zmienną (zawartość HTML).

Od razu mam pytanie czy mogę wybrać czas przez jaki będzie próbować skrypt pobrać stronę lub skończy jej pobieranie jeżeli okaże się, że na jednej stronie załadowana jest np. cały tom Harrego Pottera?
Tomplus
Skrypt który będzie pobierał dane, skończy działać wtedy gdy pobierzemy całą stronę. Tak samo jak wpisujesz URL w przeglądarce, to ikona kręci się do momentu aż nie pobierze wszystkich informacji z serwera.

Z taką pobraną informacją możesz już robić co chcesz, np. zapisać na własnym serwerze, aby nie pobierać drugi raz po chwili.
Jeżeli chcesz przetwarzać kod HTML na bardziej czytelny, to musisz skorzystać z jakiejś biblioteki DOM.

Ja polecam PHP Html Parser, https://github.com/paquettg/php-html-parser
Biblioteka spełniała moje wszystkie wymagania gdy pobierałem dane z innej strony do własnej.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.