Jestem totalnym amatorem jeżeli chodzi o js ale potrzebuje zrobić skrypt który będzie wyświetlał dane o produkcie z bazy danych po najechaniu myszką. Aktualnie napisałem coś takiego , ale nie działa nie mam pojęcia dlaczego. Będę wdzięczny za każdą wskazówkę

$query=("SELECT `item_id`,`item`,`opis`,`noszony`, `add_ad`, `img_url` FROM `user_item` INNER JOIN `item` USING (item_id) WHERE login='$loginek' AND item_rodzaj='bron' ORDER BY `add_ad` ASC"); $cos=NULL; $query2=mysql_query("SELECT `item_id`,`item`,`opis`,`noszony` FROM `user_item` INNER JOIN `item` USING (item_id) WHERE login='$loginek' AND item_rodzaj='bron'"); $cos=$row['item_id']; } if ( $cos == NULL ) { die; } else { if ($wiersz[3] == "tak") { echo " <div id='item_zalozony'> <form method='POST'> <input type='image' src='img/".$wiersz[5]."' name='zdejmij' value='".$wiersz[0]."' onfocus='blur()' onmouseover='a".$zmienna."()' onmouseout='b".$zmienna."()' /> </form> </div> <script> function a".$zmienna."() { document.getElementById('opis').innerHTML = '".$wiersz[1]."'; } function b".$zmienna."() { document.getElementById('opis').innerHTML = 'Najedź na przedmiot aby zobaczyć jego szczegóły !'; } </script> "; } else { echo " <div id='item'> <form method='POST'> <input type='image' src='img/".$wiersz[5]."' name='zaloz' value='".$wiersz[0]."' onmouseover='c".$zmienna."()' onmouseout='d".$zmienna."()' /> </form> </div> <script> function c".$zmienna."() { document.getElementById('opis').innerHTML = '".$wiersz[1]."'; } function d".$zmienna."() { document.getElementById('opis').innerHTML = 'Najedź na przedmiot aby zobaczyć jego szczegóły !'; } </script> "; } } }
No i oczywiście ramka do zmiany to :
Ktoś ma jakiś pomysł jak można by rozwiązać ten problem ?
Pozdrawiam,
CreaMper