Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CSS]Edycja darmowego szablonu
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
ciapus4
Witam, mam darmowy szablon Touche free restaurant chciałem dodać jeszcze jedną pozycje pod menu

1. <li><a href="#about" class="page-scroll">O nas</a></li>
  2. <li><a href="#restaurant-menu" class="page-scroll">Menu</a></li>
  3. <li><a href="#team" class="page-scroll">Dla firm</a></li>
  4. <li><a href="#portfolio" class="page-scroll">Gallery</a></li>
  5. <li><a href="#team" class="page-scroll">Chefs</a></li>
  6. <li><a href="#call-reservation" class="page-scroll">Kontakt</a></li>

i według schematu tego szablonu dodać button "catering" w jakim folderze, pliku edytować kod dodać w css ?, co by jak by taki dodatkowy blok uzyskać po kliknięciu w button catering, automatycznie przechodziło do sekcji catering, według tego samego schematu co inne przyciski, gallery, chefs, chyba jasno opisałem o co mi chodzi ?

Pozdrawiam
lustfingers
Po prostu w menu dodajesz:

1. <a href="#catering" class="page-scroll">Catering</a>

W stronie dodajesz nowa sekcję:

1. <div id="catering">
  2.  
  3. Zawartość
  4.  
  5. </div>

i musisz odszukać jeszcze js-a który odpowiada za opcje przewijania strony ponieważ tak dodane przeskakuje bez efektu.
ciapus4
Ok, to zrozumiałem, teraz jak odszukam js-a który wykonuje tą animacje to jaka komenda powinna być napisana, żeby js wykonał to zadanie ?
lustfingers
Na początek zrób to co napisałem i sprawdź czy faktycznie nie jeździ. Jeśli nie to któryś z plików js powinien odnosić sie do anchorów.
ciapus4
Ok, dałem sobie rade, ale mam problem z tym zielonym tłem, gdzie to skasować jaka w css-sie, jaki kod za to odpowiada, po najechaniu myszą na logo pojawia się zielone tło....

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.