Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [SQL][PHP]Stworzenie formularza w php z bazy danych psql
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
d1l4x
Witam,
Treść mojego polecenia to

Na ekranie pojawia się formularz zawierający posortowaną listę wszystkich studentów (co najmniej identyfikator, nazwisko i imię).
Użytkownik wybiera studenta.
Na ekranie pojawia się lista wszystkich wykładów, na które zapisał się wybrany student oraz nazwiska i imiona wykładowców prowadzących te wykłady.

1. Utworzyłem bazę danych w PSQL, wszystkie informacje tutaj
Utworzona baza danych w PSQL

2. Następnie tworzę plik 'php', tutaj przesyłam kod

1. Na ekranie pojawia się formularz zawierający posortowaną listę wszystkich studentów (co najmniej identyfikator, nazwisko i imię):
  2. <br>
  3. <form method='post' action='pomocnicze.php'>
  4. <?php
  5. $con=pg_connect("host=sbazy user=s****** dbname=***** password=*****");
  6. $query="SELECT id_studenta, nazwisko, imie FROM studenci ORDER BY nazwisko DESC";
  7.  
  8. $result=pg_exec($con, $query);
  9. for ($i=0; $i<pg_numrows($result);$i++)
  10. {
  11. $opcjaX=pg_result($result,$i,3);
  12. print("<input type=radio name='wybor' value='$opcjaX'>$opcjaX<BR>");
  13. }
  14. ?>
  15. <br>
  16. <input type="submit" value="wybierz">
  17. </form>
  18.  

Niestety dalej nie mam pomysłu jak to ugryźć... Dziękuję bardzo za wszelakie informacje
Niree
  1. $result=pg_query($con, $query);
  2.  
  3. while ($student= pg_fetch_row($result)) {
  4. print("<input type=radio name='wybor' value='".$student['id_studenta']."' />ID: ".$student['id_studenta']." | Imie: ".$student['imie']." | Nazwisko: ".$student['nazwisko']."</BR>");
  5. }
d1l4x

Dziękuję, niestety takie coś jest, możliwe aby problem leżał po stronie bazy danych, mam tak jak w kodzie powyżej tę bazę danych zrobioną
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.