Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Szkolenie programistyczne dla 14-latka
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
zordon
Znacie jakieś wartościowe szkolenia z programowania dla 14-latka? Mile widziane opinie z pierwszej ręki.
Z góry dzięki.
Przemek19
Płatne czy darmowe?
Spawnm
Zordon na czas wakacji daj dzieciakowi kurs htmla z neta a po wakacjach pogadaj z nauczycielem informatyki jesli jest ogarniety.
Bedzie za free i odbije sie pozytywnie na ocenie z przedmiotu wink.gif
Pyton_000
Nauczycielu informatyki... dobre sobie biggrin.gif Gdzie ty znajdziesz kumatego gościa? Bo np. u mnie w szkołach pracowali tacy znafcy że szkoda gadać.
Spawnm
U mnie też, ale trafila sie pod koniec gibmy nauczycielka z liceum ktora byla mega kumata i mi pomogla wejsc w swiat podstaw programowania. Dalej w wakacje polecialem do ksiegarni po ksiazke do php i mysql i sie zaczelo cool.gif
Kolejna sprawa ze teraz w szkolach jest zupelnie inna kadra od it niz byla kiedys.
Kiedys miales pania od plastyki na informatyce, teraz masz specow z certyfikatami itd.
Pytanie jaki poziom reprezentuja osoby ze szkoly u zordona.
Nie mniej pomysl aby zaczac od kursy html uważam i tak za dobry :-p
A jak by tata poświęcił czas dzieciakowi to też by się nic zlego nie stało wink.gif
mrc
Wg mnie najlepiej będzie, jeżeli tata pokaże świat IT dziecku.
zordon
Dziecko nie moje, znajoma prosiła. Raczej nieinformatyczna, a trendy są takie jakie są, to chce zainteresować dziecko.
W grę wchodzą oczywiście jakieś kursy komercyjne.
Tomplus
Nie wiem na jakim poziomie angielskiego jest to dziecko, ale:

https://www.edutopia.org/blog/7-apps-teachi...oding-anna-adam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.