szczrzcz
10.07.2017, 18:38:25
Jest główne repozytorium Produkcyjne master. Jest moje repo origin/master sforkowane z głównego repozytorium. Jest lokalny branch master połączony z origin/master.
W pracy zrobiłem push do swojego origin/master. Na bitbucket widzę ten commit w bocznym panelu pod zakładką "Recent activity", ale w Source projekt nie pokazuje zmian ostatniego commitu. A gdy chcę zrobić na stronie bitbucket pull request do origin/master to mówi mi że jest "up to date" i daje mi tylko możliwość Pull Request do głównego repozytorium Produkcyjnego.
Chcę lokalnie zrobić pull ostatniego commitu z origin/master, ale ten commit nie jest tam zaktualizowany.
markuz
10.07.2017, 18:41:34
Odpal git clone {link do repo} && git log i sprawdź czy faktycznie jest tam twój commit - jeżeli nie ma to zrób git cherry-pick {id commitu} a następnie git push -u origin master
szczrzcz
10.07.2017, 18:55:50
Nie wiem jak to zadziałało, ale było skuteczne.
A czy możesz mi napisać co zrobiłem nie tak, że potrzebna była taka kombinacja? W pracy zrobiłem poprawny commit&push, dlaczego ten commit nie został wprowadzony do projektu na origin/master?
markuz
10.07.2017, 19:04:11
Gdybyś go zrobił poprawnie to prawdopodobnie był by już na origin/master

Nie pamiętam już jak działa bitbucket ale sprawdź czy ten Twój commit w "Recent activity" na pewno trafił na origin/master a nie na jakiś inny np. poprzez literówke.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.